Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: AIK:s sportchef: "Spelare i truppen med enormt civilkurage"

Allsvenskan

Matchfixare försökte påverka den allsvenska matchen mellan IFK Göteborg och AIK.
AIK:s sportchef Björn Wesström meddelar att man har tagit hjälp utifrån för att hjälpa spelarna att processa den allvarliga händelsen.
- Vi har tagit extern hjälp i forn av personer som ska hjälpa oss att processa det som nu är en realitet för oss, att spelare blir kontaktade för att försöka påverka resultatet, säger han.

2:52
Nästa

Avbryt
Försök igen

Torsdagskvällens allsvenska stormöte mellan IFK Göteborg och AIK skjuts upp, det meddelar det Svenska Fotbollförbundet. Anledningen är att en AIK-spelare i tisdags uppvaktades av en matchfixare som erbjöd en stor summa pengar för att spelaren skulle bidra till att laget förlorade matchen.

Under en presskonferens på torsdagen uttalade sig AIK:s sportchef Björn Wesström.

- Mitt uppdrag i det här är att försöka lotsa truppen, spelare och ledare genom det som är en historiskt usel och unik situation som uppstått.

- Vår strategi är att bedriva vardaglig verksamhet, dvs. träning och samling. Vi har tagit extern hjälp i form av personer som ska hjälpa oss att processa det som nu är en realitet för oss. Att spelare blir kontaktade för att försöka påverka resultatet.

ANNONS

Sportchefen hyllar också spelarnas mod i samband med denna allvarliga händelse.

- Vi kan konstatera att vi uppenbarligen har spelare i gruppen som är enormt rakryggade och har ett enormt civilkurage. Den typen av värden ska vi försöka ta vara på och ta fasta på.

Wesström meddelar också att media inte kommer att få någon tillgång till hans spelare under en tid framöver.

- Vi kommer inte att erbjuda er eller någon annan att ha tillgång till spelarna under en period framåt. Vi vill processa det här själva. Vi vill inte utsätta oss för att enskilda intressen hamnar i händerna på media. Vi hanterar spelagruppen själva. Jag sköter dialogen utifrån truppen så att frågar och sådant som handlar om det här kommer gå till mig. Så har vi tagit beslutet på kort sikt.

Se presskonferensen med Björn Wesström i spelaren ovan.

ANNONS
Publicerad 2017-05-18 kl 11:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto