Stefanelli stor hjälte när AIK körde över Sundsvall

SOLNA. Två mål och en assist.
Nicolas Stefanelli blev stor hjälte när AIK besegrade Gif Sundsvall med 4-0.
- Personligen är jag nöjd över att jag kunde hjälpa laget med mål och assist, säger Stefanelli.

AIK började matchen bäst hemma på Friends Arena, och tryckte på mot mål - men utan att skapa några heta chanser.

I stället var det Gif Sundsvall som, i den 16:e minuten, fick en fin målchans.

Sebastian Larsson slarvade och slog bort en passning vid mittplan, och Sundsvall kontrade. Pontus Engblom blev fri men uppvaktad i ryggen och hade svårt att få full kontroll på bollen, så det blev inget avslut.

Det tog 31 minuter för AIK att skapa en målchans. Joe Mendes slog ett högerinlägg till Nabil Bahoui som nickade, men bortalagets målvakt Oscar Jansson gjorde en bra räddning.

Vid den efterföljande hörnan var det Yasin Ayaris tur att få ett bra nickläge, men det här gången rensade mittbacken Forrest Lasso på mållinjen.

Efter 35 minuter stod den förre AIK-spelaren Saku Ylätupa för första halvlekens prestation. Först tappade Erik Ring bollen vid bortalagets straffområde. Sundsvall kontrade och hittade snabbt till Ylätupa som fick bollen vid mitten på egen planhalva. Först vände han bort Bilal Hussein, sprintade sedan iväg från Sebastian Larsson, och frispelade Pontus Engblom. Engblom kom in i AIK:s straffområde och avslutade, men Kristoffer Nordfeldt gjorde en bra räddning.

Men det var AIK som tog ledningen.

I den 45:e minuten slog Mendes ännu ett högerinlägg. Erik Ring nådde högst, men fick en dålig träff. Bollen hamnade vid Rings fötter, och han tryckte till. Lasso räddade, ännu en gång, på mållinjen, men nu var Nicolas Stefanelli vaken och framme och tryckte in returen.

Sundsvall fick en till chans innan halvtid.

Joe Corona testade skott strax utanför AIK:s straffområde, men Nordfeldt svarade för en ny bra räddning.

AIK inledde bäst på den andra halvleken. Och efter 57 minuter kom 2-0. Och om Ylätupa stod för första halvlekens prestation, så stod Sotirios Papagiannopoulos för andra halvlekens prestation. Mittbacken tog bollen vid eget straffområde och körde satte fart hela vägen upp till Sundsvalls straffområde. Där passade han fint ut till vänster, till Stefanelli som satte in bollen till Bahoui som fick öppet mål, och så var det 2-0.

I den 83:e minuten var det återigen dags för Stefanelli. Zack Elbouzedi jobbade fram bollen i straffområdet. Den hamnade hos Stefanelli, som klippte till - och så var det 3-0.

I den 93:e minuten fick AIK straff efter att Lasso dragit ner Taha Ayari. Sebastian Larsson tog den och satte 4-0.

- Vi var inte så bra i första halvlek. Men sedan hittade vi in i det och gjorde ett mål precis innan halvtid. Det var viktigt, säger Nicolas Stefanelli och fortsätter:

- Sedan kontrollerade vi andra halvlek och gjorde tre mål till. Det var en bra insats, och personligen är jag nöjd över att jag kunde hjälpa laget med mål och assist. Jag är glad. Det är mitt jobb.

AIK är nu fyra i tabellen och har sex poäng upp till ettan Häcken. För Sundsvall är det jobbigare. Laget är sist och har sex poäng upp till kval.

AIK: Nordfeldt - Mendes, Papagiannopoulos, Lustig, Otieno - Larsson, Hussein, Ayari - Ring, Bahoui, Stefanelli.

Sundsvall: Jonsson - Blomqvist, Lasso, Lindkvist - Lundström, Corona, Pichkah, Andersson, Olsson - Ylätupa, Engblom.