Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Sylisufajs svar om framtiden efter succén - och Falkenbergs ras: "Det gör ont..."

Allsvenskan

UPPSALA. Mål för tredje matchen i rad.
Men vad som händer med Edi Sylisufaj till 2022 är ovisst.
- Jag är skitnöjd med det han gjort här, säger Sirius tränare Daniel Bäckström.
- Vi får se om de vill ha mig, kommenterar Sylisufaj.

Foto: Bildbyrån.

Mål mot Malmö, mål mot Mjällby och mål mot IFK Göteborg under söndagen. Edi Sylisufaj är inne i ett stim. Mot Blåvitt satte han 1-1 och låg även bakom Sirius 2-2-mål, i den svängiga 3-3-matchen.

- Han har gjort många bra matcher för oss. Det är tredje matchen som han gör mål i. Han har haft en häftig utveckling sen han kom från någon typ av frysbox i Falkenberg i somras. Det tog några veckor innan han hamnade rätt. Nu har han hittat sin position och jag gillar det han gör, säger tränaren Daniel Bäckström.

Den 21-årige forwarden lånades in från Falkenberg i superettan i somras och har tagit kliv sedan dess. En köpoption finns inskriven i avtalet mellan klubbarna och på frågan om Bäckström vill ha kvar Sylisufaj svarar tränaren:

Annons

- Jag är skitnöjd med det Edi har gjort så här långt. Sen får vi sätta oss ner när vi är klara och diskutera igenom framtiden. Jag vet att han trivs bra här och att han gjort bra ifrån sig, det är det vi utgår ifrån.

Falkenberg har nu ramlat ur även superettan och ska nästa år spela i ettan. Om Sylisufajs kontrakt gäller även i den serien, eller om det bryts i och med degraderingen? Huvudpersonen är fåordig om det.

- När det gäller avtal så håller jag det för mig själv. Sen får vi se vad som händer med Sirius, jag har inte snackat så mycket med klubben. Vi får se om de vill ha mig eller inte. Det är ett frågetecken där, säger Sylisufaj.

Vad sportchefen i Sirius, Ola Andersson, vill säger sig inte spelaren veta om.

- Det får du fråga honom om. Jag har ingen aning.

Vad vill du? Vill du vara kvar i Sirius?

Annons
- Jag vill spela så högt upp som möjligt.

Om sin insats mot IFK Göteborg säger han:

- Jag gjorde en helt okej match. Jag hade några onödiga bolltapp men när det gäller offensiven så låg jag bakom mycket. Det är inget snack om saken. En helt okej match.

- Jag tycker inte vi förtjänade kryss. Vi förtjänade en seger. Vi släppte väl in ett mål i 92:a minuten och vi hade två spelare som var utanför planen då, det är klart att det är svårt att försvara sig då. Vi får ta nya tag mot Häcken.

Vad tänker du om att Falkenberg åkt ner i ettan?
- Det är tråkigt som fan. Falkenberg är min moderklubb och jag har spelat där hela mitt liv. Att se klubben åka ner till ettan… det gör ont. Men sådan är fotbollen. Det går upp och ner. Falkenberg är inte det första laget som åker ner två serier på två år. Det är bara att kämpa och kriga sig upp igen. Det finns inget annat.

Annons
Publicerad 2021-11-22 kl 10:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto