Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Thelin öppnar för nyförvärv - och säger sig känna klubbens stöd: "Absolut"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Sju raka matcher utan seger.
Elfsborg har det tufft just nu.
- Vi är inne i en svacka och vi måste ur den, säger tränaren Jimmy Thelin.

Foto: Bildbyrån

I spelaren visas höjdpunkterna från Elfsborgs match mot Hammarby.

Elfsborg förlorade med 5-2 borta mot Hammarby under måndagen. Laget har nu spelat sju raka matcher utan att ta en seger.

- Vi är inne i en väldigt tuff period just nu. Det är en ganska tydlig svacka, sen sommaruppehållet. Vi har haft svårt att täppa till i matcherna. Vi måste hem och ladda om nu. Spelarna ser fram emot att hemma, vi har inte förlorat på hemmaplan än. Vi kan inte fokusera för mycket på det som varit. Det är fakta att vi är inne i en väldigt tuff period, en svacka, och vi måste ur den genom hårt arbete. Vi ska ta poängen som krävs nu hemma och hitta tillbaka till att vinna matcher, säger tränaren Jimmy Thelin.

Annons

Gulsvarta supportrar höll upp en banderoll med orden: "Spel utan idé - något måste ske" på Tele2 Arena under måndagens match. Hur Thelin kommenterar det?

- Att fansen ska göra precis vad de vill.

På frågan om han känner att han är rätt person att vända den negativa trenden svarar han:

- Annars skulle jag inte sitta här, eller hur?

Vidare menar Thelin att han känner att han har klubbledningens förtroende.

- Absolut, säger tränaren.

När han utvecklar sina tankar om lagets svacka säger Thelin:

- Vi har haft svårt att hitta balansen i vårt bortaspel. Vi har varit mycket stabilare hemma. Det får vi tänka över och få till. Vi kan stänga ner vissa ytor mycket bättre än vad vi gör. Vi behöver skydda vår backlinje bättre än vad vi gör för tillfället.

- Vi behöver komma ihåg att vi inte har förlorat en match hemma än i år och nu har vi två hemmamatcher på raken. Det gäller att vi samlar ihop oss nu. Vi kan inte hålla på att älta det som varit. Det finns inga lätta vägar ut i sådana här period, det finns ingen quick fix. Vi har ganska bra koll på våra svagheter så det gäller bara att hitta ett sätt att täppa till dem.

Annons

Tittar ni på att ta in fler nyförvärv i sommar nu när Pawel Cibicki lämnat?
- Transferfönster lever sitt liv. Vi har även sålt "Jocke" (Nilsson). Vi tittar alltid på att förstärka truppen, men framför allt fokuserar vi på de spelarna vi har. Vi måste få det här att fungera. Vi kan inte hitta en räddare i nöden.

Hur känner du personligen i den här perioden som ni är inne i?
- Fotbollen fungerar så här. Ibland går det lätt, ibland är det tuffare. Det viktiga är att man håller ihop och jobbar med det man ska fokusera på. Sen finns det alltid saker runt omkring men det kan man inte lägga energi på. Det lever sitt liv. Det hjälper ingenting om man tittar utanför det som man ska fokusera på. Det gäller att hitta en trygghet i det och ta sig an nästa motståndare. 

Publicerad 2019-07-22 kl 23:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto