POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Thelins hårda kritik: "Vi får skärpa till oss - för lätt att göra mål på oss"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från Elfsborgs möte med AIK.

SOLNA. Elfsborg föll med 3-0 mot AIK på Friends Arena.
Nu har Boråslaget sex raka matcher utan seger i allsvenskan.
- Vi får ta och skärpa till oss, säger tränaren Jimmy Thelin.

Elfsborg åkte under lördagseftermiddagen på stryk med 3-0 mot AIK på Friends Arena i allsvenskan. Det var lagets sjätte raka match utan seger, då senaste trepoängaren kom i mitten av maj efter uddamålsseger mot AFC Eskilstuna på Borås Arena.

Tränaren Jimmy Thelin verkade efter lördagens förlust uppretad och betonade att laget nu måste ”skärpa till sig” för att komma ur den negativa trenden.

- Vi får ta och skärpa till oss. Vi har haft en period om man jämför med i början av säsongen, där vi hade sju matcher eller någonting med två avslut emot oss, ett gediget arbete av samtliga i laget och ett bra kontrings- och djupledsspel, men sedan kom sommaren. Det var lite kaosmatcher innan sommaren med huvudskador och utvisning till vår nackdel och efter det har vi tappat rytmen, säger Thelin under presskonferensen.

Thelin fortsätter:

- Vi började om i Falkenberg och därefter har det varit alldeles, alldeles för lätt för motståndarna att göra mål på oss. Vi har inte alls den organisationen vi eftersträvar som kräver ett visst antal löpmeter. Nu måste jag, ledarstaben och spelarna titta oss själva i spegeln och steppa upp. Vi får lägga en vecka på grunderna, då det inte sitter just nu. Då ser det ut så här med att det är alldeles för enkelt för AIK i första halvlek att komma igenom och även i tidigare matcher mot Falkenberg och Helsingborg. Det sitter inte ihop och det måste vi städa bort och börja fokusera på rätt saker.

Vilka grunder är det som inte fungerar?
- Om du har en försvarsorganisation och passar en boll i sidled, djupled, bakåt eller framåt, så måste du flytta laget så att det hänger ihop. Enkelt, men just nu gör vi inte det och fokuserar i stället på annat.

Tränaren berömde vidare AIK, men menar samtidigt att Elfsborg inte kom upp i nivå och därför inte kunde matcha ett tufft motståndarlag på planen.

- AIK är självklart ett väldigt bra lag, både stabilt och metodiskt med hög kvalitet individuellt när de väl får sina lägen. De kan vända bort en motståndare och sedan ta avslut. Vi måste vara mycket, mycket bättre kollektivt för att kunna matcha sådana lag på bortaplan. Vi får åka hem härifrån och lägga en vecka på att ladda om och inte fundera på trend eller självförtroende eller vad fan det nu kan vara för någonting. Det är bara att lägga åt sidan. Nu ska vi göra grunderna som lag, därefter ska vi jobba stenhårt tillsammans och sedan blickar vi framåt.

Elfsborg ställs härnäst inför en ny tuff bortamatch mot Hammarby måndagen den 22 juli på Tele2 Arena.

Publicerad 2019-07-13 kl 20:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå