POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3d

Goitom bröt lång måltorka: ”Man kan inte gå till jultomten och få mål därifrån"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen mellan AIK och Elfsborg i spelaren ovan.

SOLNA. Henok Goitom gjorde sitt första allsvenska mål 2019.
AIK-kaptenen menar att hårt jobb ligger bakom det.
- Man kan inte gå till jultomten och tro att man får mål därifrån, säger anfallaren.

AIK-kaptenen Henok Goitom spelade under lördagseftermiddagen från start i 3-0-segern mot Elfsborg på Friends Arena och bjöd dessutom på sitt första allsvenska mål för säsongen. Anfallaren blev senast målskytt i september i fjol mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi och därmed var målet ett efterlängtat sådant i serien.

- Det är alltid kul att kunna göra mål, men om man spelat fotboll tillräckligt länge vet man att man inte kan stressa över saker och ting. Det kommer av sig själv sedan. Vissa saker tar lite längre tid och vissa saker tar lite kortare tid, men till slut kommer det, säger Goitom.

Goitom menar att han inte grubblat över måltorkan.

- Jag tycker mer att det känns som att det är folk där ute som tänkt på det. Det är klart att man vill göra mål varje match, men om man inte gör det, så kan man antingen bidra med att motståndaren får rött kort eller att vi får straff eller assist. Det är bara att köra på. Man kan inte gå till jultomten och tro att man får mål därifrån. Det gäller att jobba hårt för det.

AIK-kaptenen tycker även att han hade ett fint samarbete med anfallskollegan Kolbeinn Sigthorsson, som gjorde två mål och även spelade fram till hans mål.

- Vi hade en bra relation ute på planen och det var mycket kombinationer mellan oss, så det är också viktigt, säger Goitom. 

Hur fungerar ditt och Kolbeinns samarbete?
- Ibland mötte Kolbeinn och jag sprang och ibland mötte jag och Kolbeinn sprang. Det är bra att båda kan göra båda sakerna, då det annars kan bli lättläst. Det var bra kombinationer, båda gillar att vara ”target” och båda gillar att ha bollen vid fötterna. Kolbeinn gjorde två mål och en assist och jag gjorde ett mål och en assist. Det var inte bara kombinationer, det ledde till poäng.

Publicerad 2019-07-13 kl 18:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå