POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tidigare avstängde MFF-spelaren följer inte med på USA-läger - men vill inte lånas ut

Foto: Bildbyrån

Den sexualbrottsmisstänkte spelaren i Malmö FF får inte följa med på klubbens träningsläger i Florida. Spelaren och hans agent är dock tydliga med att han bör kunna spela matcher.
- I annat fall menar vi att kontraktet ska avslutas, säger agenten till Sydsvenskan.

För två och en halv vecka sedan hävde Malmö FF den avstängning som funnits sedan början på oktober för den spelare som misstänks för två fall av sexuellt utnyttjande av barn. Spelaren förekommer även i ytterligare en utredning.

Beslutet att häva spelarens avstängning möttes av protester från MFF-fansen. Budskapet på en banderoll under en träning var tydligt: "Med emblemet följer ansvar - spelaren förtjänar ej vår himmelsblå tröja!".

Trots att spelaren nu fått träna med klubben så får han inte följa med på lagets träningsläger i Florida, USA. Efter fredagens träningsmatch satte sig spelaren och hans agent ner med Malmös vd Niclas Carlnén och sportchefen Daniel Andersson.

- Då bestämdes att han skulle stanna hemma och träna, då han inte ansågs i matchform och det var bara matchaktuella spelare som skulle följa med, säger agenten till Sydsvenskan.

Spelaren menar dock att då han får vara med i träning även borde få vara med i matcher. Något som Sydsvenskan skriver att klubben inte kommer att godkänna förrän åtalet är nerlagt alternativt domstolsförhandlingen avklarad.

- Han menar att när klubben nu bestämt att han får träna med laget, måste han få göra sitt jobb fullt ut och även spela matcher. I annat fall menar vi att kontraktet ska avslutas, säger agenten.

Enligt Sydsvenskan så vill MFF att spelaren under tiden ska lånas ut till en annan klubb.

- Vi respekterar Malmö FF:s hållning, men vi accepterar den inte, säger agenten.

Från spelarens håll är inställningen tydlig, antingen borde han få spela matcher eller så borde kontraktet brytas. Agenten säger till Sydsvenskan att spelaren är beredd av avstå en del av sin lön vid ett kontraktsbrott.

Publicerad 2018-01-28 kl 12:38
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå