TV: AIK tappade tvåmålsledning till kryss - MFF kvitterade sent på straff

SOLNA. AIK hade 2-0 mot Malmö FF, men höll inte ut till seger.
Efter två straffar kvitterade MFF till 2-2 och fick fira delad poäng.
- Det känns som att ett lag är nöjt med en poäng, säger MFF:s Isaac Kiese Thelin till Dplay.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Malmö FF besegrade i torsdags AIK med 4-1 på Eleda Stadion i kvartsfinalen i svenska cupen. På söndagskvällen ställdes lagen mot varandra igen, men utan att MFF:s viktige lagkapten Anders Christiansen kunde medverka med anledning av avstängning. Då inledde MFF än dock bra och skapade tidigt tumult i AIK:s straffområde, även om det inte mynnade ut i någon klar målchans.

Första halvan av matchen var i stället tillknäppt. Malmö FF skapade i 31:a minuten matchens första heta läge, då Skånelaget spelade sig igenom AIK:s press och Isaac Kiese Thelin sköt utanför mål. Strax före halvtid slog även Kolbeinn Sigthorsson till på volley utanför mål efter en precist slagen frispark av Sebastian Larsson och därmed såg första halvan av matchen ut att sluta mållös.

Men Larsson fick en chans till på frispark i 46:e minuten. MFF-backen Anel Ahmedhodzic klättrade på Sigthorssons rygg, drog på sig frispark och fick sedan se Larsson skruva in bollen i mål till 1-0. Målet var Larssons långt ifrån första på frispark, men det väckte samtidigt minnen från spelarens frisparksmål och målfirande mot just MFF hösten 2018, som banade väg för lagets SM-guld.

- Det var skönt att se den gå in. Vi fick kriga mycket, men det gjorde vi bra och jag kände någonstans att det var bra för oss att få komma till paus, så det var skönt att se den gå in, sa Larsson till Dplay i halvtid.

Malmö FF inledde därefter andra halvan av matchen med att skapa en het målchans, då Marcus Antonsson kom fram i bra läge och sköt över mål. Men det var AIK som, lite senare, skulle få fira igen. Bilal Hussein, som även blev målskytt senast mot Hammarby i allsvenskan, sökte sig i den 58:e minuten in med bollen centralt i banan och lyfte in 2-0.

MFF fick däremot lite senare en chans att komma ikapp, då Rasmus Lindkvist fick ett avslut av en motståndare på sin ena arm i straffområdet. MFF fick straff och Kiese Thelin brände först den, men fick se Jo Inge Berget rulla in returen i mål till en reducering. MFF jagade även i slutskedet ett kvitteringsmål och fick till slut utdelning. Berget blev nedriven i straffområdet av Karol Mets och därefter rullade Kiese Thelin in bollen i mål till 2-2 och ett oavgjort resultat på Friends Arena.

- Det känns som att ett lag är nöjt med en poäng, medan vi ville ha fler. Det känns som det tog lång tid med varje inkast och inspark. De ville få ner tempot, medan vi ville få igång det och spela. 2-2 är bättre än att förlora med tanke på att vi låg under med 2-0, men vi är missnöjda med det. Vi tycker att vi borde ha fått lite mer tilläggstid också, säger Kiese Thelin till Dplay.

- Vi hade hoppats på lite mer tillägg, men samtidigt ska vi kunna göra det på tiden vi har ändå. Jag tycker att vi har tillräckligt med chanser, fortsätter han.

AIK har nu sju poäng efter fyra matcher, medan MFF har sex poäng efter lika många matcher. MFF:s enda seger, i allsvenskan så här långt i år, kom i premiären mot nykomlingen Mjällby AIF. Däremot vann laget, som bekant, tidigare i veckan mot AIK i kvartsfinalen i svenska cupen. Härnäst väntar, för AIK:s del, spel mot IFK Göteborg borta på torsdag, medan MFF på onsdag tar emot regerande svenska mästaren Djurgården på hemmaplan.

AIK:s lag: Jakob Haugaard - Daniel Granli (Robin Tihi, 46), Per Karlsson, Karol Mets - Bilal Hussein, Sebastian Larsson, Ebenezer Ofori, Eric Kahl (Rasmus Lindkvist, 64) - Tom Strannegård (Stefan Silva, 76), Kolbeinn Sigthorsson (Henok Goitom, 60), Paulos Abraham (Saku Ylätupa, 76).

Malmö FF:s lag: Johan Dahlin - Eric Larsson (Erdal Rakip, 84), Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen, Jonas Bruun Knudsen - Oscar Lewicki, Arnor Traustason (Tim Prica, 58), Fouad Bachirou - Marcus Antonsson (Guillermo Molins, 58), Isaac Kiese Thelin, Sören Rieks (Jo Inge Berget, 58).