TV: Bojanic tvåmålsskytt mot FFF - två blunders av Nilsson gav Bajen-seger

Hammarby hakar på AIK och Djurgården i toppen av allsvenskan.
På måndagen vann Bajen mot Falkenberg efter två mål av Darijan Bojanic – och två tveksamma ingripanden av FFF:s målvakt Hampus Nilsson.
- Det känns skönt, säger Bojanic till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Under måndagen hade Hammarby chansen att haka på AIK och Djurgården i toppen av allsvenskan då man gästade Falkenberg.

Bajen fick också en fin start på matchen. Efter drygt tio minuters spel tog sig Alexander Kacaniklic, som senare i matchen fick utgå skadad, sig förbi på vänsterkanten och skickade in ett inspel som Darijan Bojanic skickade mot mål. Bollen gick också i nät, men skottet såg inte helt otagbart ut för Hampus Nilsson i FFF-målet.

- Tyvärr Hampus Nilsson, du har släppt för många billiga mål i år, sa C More-experten Anders Andersson i sändningen.

- Bra att hålla ner den av Bojanic, men man får inte släppa in de målen.

I slutet av halvlek skulle också Hammarby utöka sin ledning till 2-0. Bojanic skickade in en frispark från vänsterkanten som ingen fick träff på i straffområdet, men bollen gick ändå hela vägen in i mål. Åter igen var detta ett mål där Nilsson hade kunnat prestera bättre.

I andra halvlek försökte FFF trycka på framåt, men hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna. Närmast var Nsima Peter som i inledningen av andra testade ett vänsteravslut som Johan Wiland i Hammarby-målet fick parera till hörna.

Slutresultatet skrevs till 2-0 vilket innebär att Djurgården, AIK och Hammarby nu ligger etta, tvåa och trea i allsvenskan för första gången sedan 2003.

Hammarbys Darijan Bojanic till C More:

- Det känns skönt. Vi har inte vunnit på gräs hittills så det var skönt att det kom i dag.

- Jag följer med upp i anfallen och kommer till bra lägen. Jag hade ett par skott och ett satt i dag. Sedan hade jag frisparken också, skönt.

Falkenbergs målvakt Hampus Nilsson:

- Det känns inte som de är något märkvärdigt och jag tycker vi spelar fin fotboll. Sedan har de den där lilla turen som vi inte har.

- Det är svåra mål. Tvåan tycker jag att jag kanske ska ta. Ettan är jag skymd och tar ett steg i sidled och hamnar på fel ben.

Lagens startelvor:

Falkenberg: Nilsson - Brink Joza, Johansson, Karlsson, Ericsson - Söderström, Carlsson, Björkengren, Östlind - Peter, Chibuike

Hammarby: Wiland - Sandberg, Fenger, Magyar, Widgren - Bojanic, Djurdjic, Andersen -Kacaniklic, Johannsson, Tankovic