POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Elmander vill återförenas med Kim i Turkiet: "Det skulle vara roligt"

Efter några häktiska dagar är Johan Elmander definitivt klar för Galatasaray. Kontraktet är påskrivet.
- Det har varit mycket intryck och lite sömn men jag är en lycklig man nu, säger han till fotbollskanalen.se.

Johan Elmander är klar för Galatasaray. Klubben som underpresterade rejält under säsongen rustar nu för att ta sig tillbaka till toppen och då är den förre Boltonanfallaren en viktig kugge.

- Jag har kommit till en riktig storklubb som verkligen vill satsa. De hade det ju lite tungt det här året och nu vill de verkligen satsa. De accepterar verkligen inte en sån prestation som de hade nu. Galatasaray ska vara en sådan klubb som är ute och kämpar om Champions League och Europaspel. Det lockar också för mig, säger Johan Elmander.

Hur upplever du Turkiet som fotbollsland?
- De lever verkligen för sin fotboll. Det är stort där och de är fanatiska och stöttar sina lag i vått och tort. Det känns verkligen roligt.

Det är väldigt vanligt att stora värvningar får enromt mottagande på flygplatsen när de anländer och senast en svensk skrev på för Galatasaray var det samma sak. Tobias Linderoth mottogs av stora mängder fans när han anslöt från Köpenhamn. För Elmanders del blev det lite lugnare tack vare att klubben uppmanat fansen.

- Klubben hade gått ut och sagt att jag kommer med min familj så fansen fick hålla sig lite lugna men det var verkligen mycket journalister. Det var annorlunda och inte direkt som här hemma i Sverige men det var positivt.

Vad tror du om en framtid med Kim Källström i Galatasaray?
- Jag har ingen aning om vad som händer där så det får ni fråga honom om.

Har du tjatat på honom att han ska följa med?
- Jag har inte tjatat men jag har berättat om mina intryck efter att ha kommit ner. Men jag tror att han sköter det själv i så fall.

Hur skulle det vara att återförenas?
- Om det skulle bli så är det ju jättebra. Vi känner varandra väl sedan landslaget, Djurgården, U21 och rubbet. Det skulle vara roligt.

Publicerad 2011-05-31 kl 21:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå