Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nytt matchfixningsförsök i Belgien - Tre 15-åriga tjejer erbjudna 50 000 dollar

Belgien

Belgisk fotboll har ett nytt fall av matchfixning.
Tre 15-åriga tjejer har blivit erbjudna 50 000 dollar för att fixa ett resulat i en landskamp, en händelse som nu utreds.
- Det visar att vi måste varna och informera spelarna från en väldigt ung ålder, säger Thibault De Gendt, tävlingschef vid det belgiska fotbollförbundet.

Foto: Bildbyrån.

I oktober briserade en massiv korruptionsskandal inom belgisk fotboll. 57 polisräder genomfördes i Belgien och runt om i Europa i en del i en utredning om ekonomiskt bedrägeri, pengatvätt och matchfixning. En del av skandalen var matchfixningsförsök inom flera matcher, bland annat matchen mellan KV Mechelen och Waasland-Beveren med svenska Isac Kiese Thelin och Erdin Demir på planen.

Nu rapporterar belgiska HLN om ett nytt matchfixningsförsök i Belgien. Tre 15-åriga tjejer i ett belgiskt ungdomslandslag ska blivit erbjudna en summa av 50 000 dollar, knappt 450 000 kronor, om de ordnade ett resultat i en U16-turnering.

ANNONS

- Lyckligtvis rapporterade de försöket direkt till en person från det belgiska förbundet. Han informerade Uefa och Fifa och även belgiska myndigheter blev informerade. Fallet är just nu under utredning, säger Thibault De Gendt, tävlingschef på det belgiska fotbollförbundet, enligt HLN.

Enligt De Gendt är fallet ett bevis på att matchfixning finns inom alla nivåer av

- Till och med 15-åriga tjejer blir tillfrågade. Det visar att vi måste varna och informera spelarna från en väldigt ung ålder, säger tävlingschefen.

Publicerad 2018-11-29 kl 10:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto