Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Lewandowski till Bayern - ännu ett rykte

Inte långt innan midnatt igår slog ett nytt transferrykte ned: Robert Lewandowski är klar för FC Bayern. Sky Italia låg bakom informationen och frågan är om de likt Guardiola-fallet ännu en gång är först på bollen.

ANNONS

De tyska medierna har idag inte rapporterat något större kring en affär av vad jag har funnit utan endast citerat de italienska källorna. Och det ska tydliggöras att det som sägs är att Bayern och Lewandowski har enats, inte klubbarna.

Jag har själv svårt att tro att en affär skulle vara nära men samtidigt träffade Sky Italia extremt rätt med Guardiola. Dortmund har inte velat sälja till Bayern och om man nu skulle ha ändrat sig måste det bero på att Bayern hostat upp rejäla summor för att locka till sig den polske anfallaren.

Jag ska dock med emfas påpeka att ryktesspridningen sedan Guardiola blev klar för Bayern har varit enorm och Lewandowski är bara en i mängden av “spelande” anfallare som sägs ligga under Bayerns lupp. Neymar, Falcao och Luis Suarez är andra namn som uppkommit i diskussionerna, spelare som innan Guardiola inte ens nämnts i samma andetag som klubben. Att Bayern, bara några veckor efter att klubben offentliggjort Guardiola, skulle ha gjort klart med Lewandowski känns helt enkelt alldeles för orimligt.

ANNONS

Det sista är långt ifrån sagt och under de kommande dagarna kommer medierna att vrida och vända på varenda sten för att hitta något att skriva om kring detta. Skulle Bayern så småningom värva Lewandowski, skulle det vara ännu en enorm transferskalp för klubben.

***

Europols offentliggörande om uppgjorda matcher i den europeiska fotbollen var gårdagens stora snackis. En skandal i stora mått och en mörk dag för den europeiska fotbollen.

Enligt DFB-chefen Dr. Reinhard Rauball berör det inga matcher i Bundesliga eller 2. Bundesliga utan i serier nedanför dessa.

De tyska fallen sägs dock sedan tidigare vara bekanta och att detta offentliggörande inte har bidragit med några ny matcher. Fallen sägs finnas i den tyska fjärdedivisionen, med andra ord regionala ligor.

***

Miroslav Kloses läkarundersökning under gårdagen gav ett negativt besked. Anfallaren blir borta i två månader på grund av en knäskada. Ett stort tapp för det tyska landslaget och för Lazio.

ANNONS

Jogi Löw fick dock positiva besked kring Lars Bender som kommer att kunna medverka i morgondagens träningslandskamp mot Frankrike.

Lars bror Sven Bender har kallats in i efterhand av Löw för att vara en del i truppen som nu är 19 man stor. Ingen ersättare är inkallad till Klose.

Publicerad 2013-02-05 kl 12:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto