Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dortmunds ultraoffensiv på transfermarknaden sätter nivån för Bayern

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Det dröjde inte många timmar efter slutsignalen av Bundesliga innan Borussia Dortmund började att leverera nyheter om nyförvärv. Nico Schulz, Thorgan Hazard och Julian Brandt kom på ett bräde och inte bara förstärkte Dortmund – de försvagade flera av de närmsta konkurrenterna rejält. Lätt rafflande att Dortmund nu gör det som fått många att svartmåla Bayern München genom åren. Likväl en extremt smart och effektiv taktik har det visat sig.

Dortmund befäster sin roll som landets tvåa, både på planen och utanför den. Även om ingen av spelarna gick för vrakpriser är det ingen annan klubb i Tyskland, förutom Bayern München, som har statusen eller ekonomin för att genomföra en sådan trio av värvningar. Och de tre tillför inte bara bredd, de tillför spets till ett lag som redan visat att de har en. Fantastiskt sportchefande av Michael Zorc som redan nu ryckt och tagit täten som sommarens transferkung, tveksamt om någon kan komma ikapp honom.

För Bayern, som redan planerat för en tung värvningssommar och tagit in Lucas Hernandez för en rekordsumma, så är det en tydlig indikation om att de också måste göra något alldeles extra. Att nivån höjts. Hasan Salihamidzic har inte alls samma erfarenhet eller respekt på marknaden, han står inför sin tuffaste uppgift sedan han tog över som sportchef i Der Rekordmeister.

Annons

För Brazzo handlar det inte bara om att träffa rätt i värvningarna, det handlar också om att bygga om ett lag som föråldrats drastiskt under de senaste åren. Arjen Robben och Franck Ribéry är redan ute, Jerome Boateng lär följa och sedan har vi en drös av spelare som börjar närma sig sina sista fotbollsår (Lewandowski, Neuer, Hummels, Martinez, Müller). Visst, det är ingen omedelbar kris, men nog fasen måste Hasan höja sitt sportcheferi för att inte sätta Bayern i en framtida prekär situation.

Värvningen av Lucas var en tydlig markering att man har pengar och att Bayern som klubb fortfarande är en maktfaktor. Om Leroy Sané skulle dyka upp vore det ytterligare en. Men det är långt ifrån säkert och de flesta korten känns osäkra för Bayern just nu. Inger inte alls samma erfarenhet och respekt som Dortmunds triovärvning som känns utarbetad och tydlig. Bayern och Brazzo famlar fortfarande lite mörkret, inte är helt säkra på vilka som ska föra vidare och befästa klubbens roll som bäst i landet. Det är oroande tecken.

Annons

***

Cupfinal ikväll. Bayern mot RB Leipzig. De historiska antagonisterna för alla motståndarfans mot de moderna. Vore en milstople utan dess like om RBL plockade hem det. Sakta men säkert etablerar de sig i finrummet, en vinst ikväll vore den nya kronan på verkat.

Publicerad 2019-05-25 12:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto