Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Matchboll Bayern efter Dortmunds förlust

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Twitter: @fkpohler

Låt oss börja i den ände som gjorde det möjligt för Bayern att i princip bärga titeln. Det vill säga i Schalkesderby seger. Jag såg inte matchen. Endast läst några uttalanden från diverse spelare och tränare efter och det verkar ha varit en typisk derbymatch. Dortmund tappade ovärderliga poäng samtidigt som Schalke vann lika viktiga sådana.

Kanske viktigast av allt är dock hur mycket poängen betyder för Schalkes fans och klubbens självbild. Jag menar, efter en säsong där så oerhört mycket gått fel redan från start är det den här typen av seger som supportrarna kommer att komma ihåg. En sådan som ger lite hopp och känsla av att det faktiskt finns rätt mycket positivt ändå med att vara supporter till klubben. Vet själv, i form av Hammarbyare, hur mycket en derbyseger kan göra för en annars förlorad säsong.

ANNONS

Schalkes säsong ska glömmas fort när vi summerar Bundesliga om några veckor. Segern mot Dortmund, i Dortmund, ska däremot bäras med som en ledstjärna inför nästa säsong.

För Dortmundfansen är det ganska exakt motsatt. Säsongen ska bäras med inför nästa säsong, däremot ska förlusten mot Schalke glömmas illa kvickt. Det låter som ett par horribla domslut kan ha avgjort matchen, men vad som passerat går inte att ändra och när säsongskritan börjar att sina så får lär vi ändå summera upp de svartgulas säsong som fullt godkänd, om inte lite till.

Dortmund har höjt ribban på Bundesliga. Adderat kvalitet och pressat Bayern igen. Det bådar gått inför framtiden. Det med ett lag som innehåller så många vansinnigt intressanta spelare. Med erfarenhet kommer de bli ännu farligare och jag kan tänka mig att en stor del av spelarna kommer att stanna, så Lucien Favres lagbygge lär vara mer eller mindre intakt inför nästa säsong. Förhoppningsvis med en Alexander Isak som slåss om en startplats.

ANNONS

Förlusten innebär att Bayern sitter på matchboll när de idag åker till Nürnberg. Der Club var den av de två nykomlingar som jag trodde mest på, mycket sett till klubbhistorien, men Mikael Ishaks lag har inte levt upp till mina förväntningar. De ska till ett mirakel för att de ska säkra en kvalplats (sex pinnar upp till Stuttgart)Inte minst måste de vinna idag.

Nu har ju årets säsong varit en av de få säsonger på sistone där Bayern känts nåbara för de flesta klubbarna, men jag kan inte se Der Rekordmeisterslarva bort matchbollen de dryga tjugo milen bort från München. Om Niko Kovac om vill ha en chans på att få tränare Bayern i ytterligare en säsong så är Bundesligaskölden ett minimum. Känns som om han fått sina spelare att dra åt samma håll och de är starka nog att vinna även när de har än av sina sämre dagar. För jag förväntar mig inte ett serve-ess idag, men en bekväm resa som borde bekräfta Bayerns position i jakten på titeln.

ANNONS
Publicerad 2019-04-28 11:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto