Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Schalkes nödlösningar är kortsiktiga

Schalkes jakt på en ny tränare till nästa säsong är i full gång och nästa namn att placeras på listan över heta kandidater är Jupp Heynckes. Heynckes skulle inte vara ett dumt val, men det är långt ifrån vad Schalke behöver.

ANNONS

Jens Kellers inledning i Schalke har varit allt utom lyckosam sedan han tog över efter Huub Stevens i december. Den interna lösningen med tränaren från U17-laget har inte alls slagit ut på det sätt som klubben hoppats och just nu talar inget för att Keller skulle ha någon möjlighet att behålla jobbet efter säsongens slut.

Schalke parkerar just nu på en niondeplats i tabellen, två poäng från en Europa League-plats och sju poäng bakom Eintracht Frankfurt som sitter på den sista Champions League-platsen. Ett långt ifrån godkänt resultat för en klubb som förväntats vara den tredje stora tillsammans med Dortmund och Bayern.

På de hittills fem inledande matcherna av våren har man fem poäng av femton möjliga. Och bland dessa poängtapp hittar vi förlusten mot bottenlaget Greuther Fürth på hemmaplan som en slags krona på verket för ett lag i motgång.

ANNONS

Många namn har cirkulerats vara intressanta för klubben. Under vinderuppehållet dök såväl Roberto di Matteo som Bert van Marwijk upp i diskussionen. Sportchefen Horst Heldt stod dock fast vid att Keller skulle få axla ansvaret under våren – något som han nu säkerligen ångrar.

För några dagar sen dök Sky-Experten och den förre storspelaren Stefan Effenbergs namn upp i diskussionen om vem som skulle kunna leda nästa säsong. En orutinerat, ungt och chansartat namn men likväl väldigt intressant. Huruvida Effenberg skulle klara ett sådant ansvar är omöjligt att säga, men självklart är det ett kittlande namn, ett framtidsnamn.

Den totala motsatsen får man nog säga om Jupp Heynckes. Efter Bayern gjort klart med Guardiola så det också klart att Heynckes inte skulle bli kvar i klubben. Många menade på att hans ålder talade för att han skulle avsluta sin karriär, men han själv tycks vilja fortsätta åtminstone en säsong till.

ANNONS

Därför kommer Schalkes intresse för Heynckes som ett brev på posten för den blivande 68-åringen. En stabil klubb med stark historia som har goda resurser för att nå högt i tabellen. Dessutom har Heynckes revansch att utkräva efter hans förra period i Schalke som endast varade i ett år.

Men Heynckes är inte vad Schalke behöver. Schalke behöver en tränare som kan jobba långsiktigt. En tränare som inte planerar att avsluta sin karriär inom de kommande två åren. En tränare som kan genomföra en långsiktig vision där klubben får ny kraft. Där passar inte Heynckes in.

Heynckes låter snarare som en bra lösning för sportchefen Horst Heldts chanser att undvika en möjlig fot i baken från styrelsen. Ett rutinerat namn som ger honom andrum och åtminstone tar klubben till en Europaplats. Visst, det är ingen dålig lösning på pappret men långt ifrån den ultimata.

ANNONS

Den bästa lösningen i mina ögon, en lösning som också sägs ha diskuterats, är att ta in Mainztränaren Thomas Tuchel i förarsätet på Veltins Arena. En ung, tysk lösning som har gjort ett fantastiskt jobb i Mainz och som är ett respekterat namn i Bundesliga. Där har vi en lösning som både är bra på kort och lång sikt.

Publicerad 2013-02-18 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto