Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bayern behöver justera

45 minuter var allt Bayern behövde för att vinna mot Arsenal på Emirates. 3-1 slutade matchen men fortfarande har Jupp Heynckes delar att jobba på om Bayern på allvar ska kunna nå till en Champions League-final.

ANNONS

Den första segern mot Arsenal i London någonsin var en seger som bevisade vilket enormt hög nivå Bayern kan spela på i sina bästa stunder. Segern visade också på hur ett extremt frustrerat Bayern kan agera och hamna i gungning.

De första 45 minuterna var kanske lagets bästa under hela säsongen. Bayern pressade högt upp i banan, tillät inte Mikel Arteta att få styra spelet från sin defensiva mittfältsroll och ställde om blixtsnabbt med Müller och Ribéry på kanterna.

1-0 redan efter sju minuter av Kroos skapade ro i Bayernlägret och laget kunde inte ha önskat sig en bättre start. När sedan Thomas Müller, som i år har varit strålande i Bayerntröjan, utökade ledningen till 2-0 i den 21:a minuten kändes det inte bara väntat – utan rättvist.

Arsenal blev frustrerande, slängde sig in med onödiga tacklingar medan Bayern lugnt och behärskat rullade omkring bollen. Bayern fick matchen precis dit de ville och kunde gå ut med högt hållna huvuden i halvtid och 2-0 på resultattavlan.

ANNONS

I den andra halvleken var det dock omvända roller och det här Bayern har sin stora svaghet. Arsenal rullade runt bollen, hade mycket bollinnehav medan Bayern i all sin ängslan och iver sprang omkring och försökte hitta de rätta positionerna.

När Bayern hamnar i denna situation är de extremt sårbara och det är inte förvånande att Arsenal fick in ett mål till slut. Bayern har extremt svårt att inte vara det bollförande laget och när innermittfältet med Martinez och Schweinsteiger inte kom till sin rätt mot en energiskt löpande Wilshere blottar sig den ena svagheten efter den andra.

Nu klarade sig Bayern undan efter att Neuer gjort en bra räddning på Girouds avslut och Mandzukic gjort ett av de märkligaste målen i årets Champions League. Men det är helt klart så att flera scouter och tränare där ute såg vad deras lag ska göra för att rubba Bayerns balans.

ANNONS

Bayern måste jobba på hur de agerar när de hamnar under press de kommande veckorna. Problemet är att laget inte har hamnat i den situationen särskilt ofta i Bundesliga och inte heller kommer att göra det med tanke på den överlägsenhet laget har visat upp under säsongen.

Med det i tanken har jag just nu svårt att se att Bayern ska kunna gå hela vägen i årets Champions League. Topparna är skyhöga men dalarna är alldeles för djupa för att laget ska kunna lyfta bucklan på Wembley i maj.

Det finns dock två förändringar som skulle kunna leda till ett mer stabiliserat Bayern. Det ena är att Boateng med största sannolikhet kommer att spela bredvid Dante i mittförsvaret. Van Buyten stod för en av sina bästa matcher på flera år i Bayerntröjan men är fortfarande ingen spelare som leder ett lag till en Champions League-titel.

ANNONS

Heynckes måste även fundera över hur han vill formera sin triangel på innermittfältet. Schweinsteiger, Martinez och Kroos hade det extremt tufft i andra halvlek igår och det var först när Gustavo kom in som det såg ut som om laget hamnade rätt i positionerna igen. Kan Heynckes tänkas peta någon i den “givna” trion för Gustavo?

Justeringar som kan vara de sista pusselbitarna för att klubben äntligen ska få lyfta Champions League-bucklan igen. Den bucklan som Uli Höneß efter matchen igår sa att man inom fem år kommer att ta med sig till München igen.

Publicerad 2013-02-20 kl 11:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto