Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Totalkross av Bayern

Adam Nilssons Tysklandsblogg

En otrolig afton fick supportarna uppleva på Allianz Arena. Ett Bayern München utan Franck Ribéry, Mario Mandzukic och Thomas Müller i startelvan stod för en osannolik insats när laget vann med hela 9-2 mot Hamburger SV. Ersättaren Claudio Pizarro stod för hela fyra mål och nu får Heynckes ännu svårare att ta ut en startelva i framtiden.

Visst gick Bayern in som favoriter inför kvällens match mot Hamburg. Även om Dortmund sabbade chanserna för att Bayern skulle kunna säkra Bundesligatiteln redan ikväll var det ett helmotiverat Bayern som gick ut på planen för att åtminstone säkra tre poäng och ge sig själv möjligheten att istället säkra titeln nästa vecka mot Frankfurt.

Heynckes valde att vila spelare ett gäng spelare som tidigare nämnt och när även David Alaba försvann ur leken fick tränaren mixtra hejvilt för att få ihop ett manskap. Rutinerade Claudio Pizarro fick chansen på topp, gnälliga Arjen Robben fick starta på högerkanten, lokomotivet Xherdan Shaqiri tog plats på vänsterkanten och Luiz Gustavo fick vikariera som vänsterback (Diego Contento var på sjukhuset där hans fru födde deras barn och kunde därför inte medverka heller).

Annons

Men ingen hade väl kunnat tro att dessa ersättare skulle kunna stå för den insatsen som man stod för ikväll. Pizarro blev fyramålsskytt, Robben nätade gånger två och även Shaqiri skrev in sig i målprotokollet med ett mål.

I halvtid hade Bayern 5-0 men det var inte nog utan man fortsatte att dundra på i andra halvlek. Hamburg kunde inte stå emot, försökte knappt att stå emot såg det ut som men fick som tur var in två reduceringsmål. 2-9 är åtminstone bättre än 0-9, även om det självklart är en katastrofal för ett lag som har siktat på Europaspel till nästa säsong.

Hamburg har aldrig släppt in fler än nio mål i Bundesliga och senast man gjorde det var 1964. Även den gången var det ett Münchenlag som körde över nordtyskarna, nämligen 1860 München.

Men det här var en kväll som få Bayernsupportrar kommer att glömma på väldigt, väldigt länge. Detsamma får nog sägas om Hamburgsupportrar som troligtvis kommer att sova extremt dåligt i natt, för självklart ska man inte förlora med hela 9-2 hur dåliga man än är. Dessutom svider det enormt för landslagets andremålvakt René Adler att släppa in nio bollar samtidigt som han har sin landslagskonkurrent på andra sidan planhalvan.

Annons

Jag kan inte heller förstå hur de 10 000 tillresta Hamburgsupportrarna mår efter denna kväll. De har rest igenom hela landet för att se sitt lag i en av de större matcherna under säsongen och får uppleva en total förnedring.

Nåväl. Det blev något osammanhängande och så får det vara idag. Jag ville nämna några ord om mötet eftersom att svensk fotbollsmedia hellre pratar om att Lionel Messi slagit ytterligare några rekord än att prata om vad som pågår i Bundesliga en dag som denna.

Imorgon hoppas vi på ytterligare kanonmatcher i Bundesliga!

Publicerad 2013-03-30 21:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto