Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Österrike har ett koncept som Sverige saknar

Vinsten mot Sverige har gett Österrike nytt hopp om att landet faktiskt ska nå hela vägen till VM i Brasilien nästa år. De österrikiska tidningarna skriver med nytt hopp om en plats i den mest prestigefyllda landslagsturneringen. Dessutom hyllas Zlatan för sina förmågor medan resten av det svenska landslaget nämns som statister i bakgrunden, med andra ord ungefär som matchbilden såg ut igår.

ANNONS

Österrike ställde upp med sju Bundesligaspelare i startelvan mot Sverige igår. Därför blir det en högintressant match för oss Bundesligafanatiker då vi har bra koll på vilka Sverige möter. Det förvånade mig inte att Österrike vann, inte för en enda sekund. Österrike pressade Tyskland till bristningsgränsen och borde åtminstone fått med sig en poäng från den VM-kvalmatchen.

Jag varnade på Twitter (för er som inte följer mig där får ni gärna göra det ‘ATNilsson’) för Martin Harnik. Anfallaren har varit i kanonslag under våren för Stuttgart och nätade två gånger i DFB-Pokalfinalen mot Bayern München. Får Harnik för mycket yta så “smäller det” skrev jag. Några minuter senare hade Jonas Olsson gjort ett Korpenmisstag och Österrike tilldelats av straff efter att, just det, Martin Harnik fällts i staffområdet.

ANNONS

Jag ska inte klappa mig själv för mycket på axeln, men jag tvivlar på att de svenska kommentatorerna kom med liknande tankar. Det är trist för oss som följer Bundesliga och faktiskt har koll. Jag gissar på att flera av er där hemma kände att ni lika gärna hade kunnat kommentera, kommit med flera insiktsfulla tankar kring det österrikiska laget än vad ni fick höra igår. Jag betvivlar er inte.

Nåväl, 1-0 sattes av den österrikiska spelare som de flesta känner till eftersom att han spelar i Bayern München: David Alaba. Han har varit en säker straffskytt i Bayern och jag måste säga att Isaksson, enligt mig, gick åt helt rätt håll. Oftast har Alaba slagit bollen stenhårt ner i det hörnet som Isaksson gick åt. Målvakten hade läst på men Alaba slog enkelt in bollen i det andra hörnet (eller mitt i mål, det såg inte särskilt välplacerat ut).

ANNONS

2-0 kommer efter att Oscar Wendt, till vardags i Borussia Mönchengladbach, uppträtt extremt passivt på sin vänsterkant. Jag vet inte vad det är med Wendt men han kommer inte ens upp till 30% av den förmåga som han har visat upp i Bundesliga under våren. Det är trist för Wendt är en riktigt bra fotbollsspelare i sina bästa stunder och skulle lätt kunna lägga beslag på vänsterbacksplatsen i landslaget.

Sverige kämpar på och Zlatan visar gång på gång prov på vilken fantastisk fotbollsspelare han är (Wienerzeitung kallade Sveriges formation för: 4-4-Ibra-1). Reduceringen kommer genom Johan Elmander men närmare än så kommer inte Sverige. Det blir en förlust som svider rejält. Sverige har gett bort greppet om andraplatsen i gruppen som nu är vidöppen. Många förvånas säkert av förlusten, inte jag. Jag vet vad det Österrike går för. Alla som har sett hyggligt mycket Bundesliga vet vad Österrike går för. Det var för övrigt den 12:e matchen som Sverige spelat i Wien utan att vinna.

ANNONS

Hörde jag saknaden av Lasse Lagerbäck någonstans? Ja, jag tror det. Hellre än tråkig 1-0-seger i Wien än en ännu sämre 2-1-förlust. Jag har hört intervjuer med Erik Hamrén som har pratat om ett roligare, mer offensivt landslag som hellre ser sitt lag vinna med 5-3 än 1-0. Hamrén har långt ifrån förnyat landslaget, tvärtom tycker jag att Sverige ser omodernare ut än på länge.

Den stora skillnaden mot Österrike är att Marcel Koller (schweizare, men trots det Österrikes förbundskapten) har en plan, ett koncept som han följer till 100%. Han ställer upp med anfallaren Janko (petad i Turkiet), målvakten Almer (bänkad i nedflyttade Düsseldorf) och Arnautovic (avstängd från spel i Bremen) trots att dem knappt har någon speltid att tala om under våren.

Koller tror på sitt koncept, den fotboll han vill att landslaget ska spela. Han har givit förtroende till ett par spelare och det spelar ingen roll hur det ser ut i klubblaget. Han vet att när dessa kommer till landslagssamlingarna så ger dem allt på planen, allt för sitt land och för hans spelidé. Vet ni vem det påminner om? Lars Lagerbäck.

ANNONS
Publicerad 2013-06-08 kl 11:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto