Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Bundesligahelgen hittills

FC Augsburg 2-2 Borussia Mönchengladbach

Det blev en jämn match, som jag förutspått i podcasten Halbzeit, mellan Augsburg och Mönchengladbach. Ett snyggt mål av Branimir Hrogta (som till och med nämndes i TV4 Nyheterna!) tog Gladbach upp i ledning 2-1 men i slutminuterna kvitterade lånet från Leverkusen, Milik, till 2-2 och Augsburg fick därmed med sig en poäng från hemmamötet.

Borussia Dortmund 5-0 SC Freiburg

Det var inget snack om vilket lag som skulle gå segrande ur striden på Westfalenstadion. Borussia Dortmund var överlägsna, skapade målchanser och det är egentligen ett under att det inte blev fler mål än de fem som Dortmund gjorde. Freiburg var visserligen en man kort efter att ha åkt på en utvisning i den första halvleken men matchen var avgjord redan innan dess kändes det som. Sven Bender gick av i halvtid med axelsmärtor (som jag förstått det), ska dock inte vara några bekymmer inför medverkan i veckans Champions League.

ANNONS

FC Bayern München 1-0 VfL Wolfsburg

Wolfsburg visade att man inte är några slagpåsar utan gjorde det väldigt jobbigt för Bayern München. Guardiolas lag hade det extremt svårt att komma till avslut och kändes aningen uddlösa. I den andra halvleken fick man dock in en boll och det genom Thomas Müller, men utöver det gjorde Bayern en av sina sämre insatser i år. Stort plus till Wolfsburg som jobbade stenhårt, men Bayern vann ändå välförtjänt.

Bayer 04 Leverkusen 2-0 Hannover 96

Hannovers stora akilleshäl är bortaspelet och det visade sig tydligt mot Bayer Leverkusen. Leverkusen dominerade tillställningen, vann tryggt och behärskat tillställningen med 2-0. Om Mirko Slomka vill nå Europaspel med Hannover så måste han få ordning på bortaspelet, för just nu ser det inte alls bra ut.

1899 Hoffenheim 3-3 Schalke 04

Schalke var uppe i tvåmålsledning två gånger under matchen, lik förbannat lyckades man inte knyta igen säcken utan istället var det hemmalaget Hoffenheim som var närmast att ta hem de tre poängen och kanske till och med borde ha gjort det. Det var en match med två lag vars defensiv var som bortblåst under stora stunder.

ANNONS

Hertha Berlin 3-1 1. FSV Mainz 05

När Mainz tog ledningen med 1-0 genom Nicolai Müller så trodde jag att Hertha skulle få svårt att vända på det. Men huvudstadslaget visade på styrka och trots underläge när andra halvlek sparkade igång så lyckades man vända på steken. Sami Allagui kvitterade på sin andra bolltouch i matchen och sedan var det Hertha för hela slanten. Välförtjänt seger för hemmalaget som kämpade ned ett tamt Mainz.

Eintracht Frankfurt 2-2 Hamburger SV

Det blev ingen mardrömstart för Bert van Marwijk i Hamburg. Holländaren pratade inför mötet om att Hamburg inte försvarade som ett lag, något som inte såg särskilt mycket bättre ut idag. Inte heller var det särskilt mycket positivt att hämta i Hamburgs offensiv. Van Marwijk behöver mer tid, inget snack om den saken men likväl fick han med sig en poäng ikväll. Frankfurt gjorde i ärlighetens namn ingen kanonmatch, men kändes ändå vassare sett över 90 minuter.

*Robert Lewandowski (Dortmund), Anthony Modeste (Hoffenheim) och Nicolai Müller (Mainz) blev alla målskyttar idag. De delar också skytteligan, alla har gjort sex mål i årets Bundesliga. Modeste har klivit fram som ett av de hittills bästa nyförvärven i årets Bundesliga. Anfallaren som var utlånad till SC Bastia förra säsongen har gjort det extremt bra hos Hoffenheim i inledningen.

ANNONS

*Hertha Berlins Sami Allagui har gjort fem mål i årets Bundesliga. En imponerande bedrift med tanke på att endast har spelat nittio minuter i en match (premiären). Allagui har snittat 50 minuter per match och han gör mål var 71:a minut (Robert Lewandowskis snitt ligger på ett mål var 105:e minut).

*Matthias Sammers roll har kritiserats en aning av tysk media (och en skribent på DN som läser alldeles för mycket tysk media utan att reflektera mycket själv kring det). Självklart har Sammer en roll att spela i Bayern, som pådrivare och motor. Sammer sitter säkert i båten, även om hans utbrott efter vinsten mot Hannover kritiserades.

*Fredi Bobic berättade att VfB Stuttgart kommer att visa upp röda siffror för bokföringsåret 2013. Anledningarna är många men Bobic ser ändå positivt på framtiden i Mercedes-Benz-staden.

*Serge Gnabry gjorde sitt första Premier League-mål för Arsenal idag. Mycket trevligt! Gnabry ser riktigt, riktigt vass ut och vi kommer att få se mycket av honom i framtiden – inget snack om den saken.

ANNONS

*Imorgon har vi Werder Bremen mot FC Nürnberg och Eintracht Braunschweig mot VfB Stuttgart att se fram emot. Mitt tips är att Nürnberg och Stuttgart står som segrare när slutsignalerna har gått.

Publicerad 2013-09-28 kl 20:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto