Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Nürnberg får svårt att hålla sig kvar

Det ångestladdade mötet mellan FC Nürnberg och SC Freiburg i Nürnberg slutade med en rejäl förlust för hemmalaget i lördags. 0-3 blev slutresultatet och det var ett resultat som visar på att Nürnberg kommer att få kämpa för att hänga kvar i Bundesliga.

Per Nilsson hade en av sina sämre dagar på jobbet. Kicker gav honom betyget 5,5 (där 6 är det sämsta du kan få) och det säger inte lite det. Nog för att man kan få 5, men 5,5 är rent utsagt uselt. Inget snack om den saken.

ANNONS

Jag tippade Nürnberg inför säsongen på 14:e plats. Inte hade jag kunnat tro att laget skulle vara så långt i från den placeringen redan efter elva omgångar. Visst, poängmässigt är Nürnberg ”bara” fem poäng bakom Hamburg som just nu innehar den platsen, men spelmässigt är det en hel oas som skiljer lagen. Och då inledde Hamburg säsongen katastrofalt.

I Hamburg har dock det infunnit sig någon form av ro sedan holländaren Bert van Marwijk tog över som tränare. I Nürnberg har holländaren Gertjan Verbeek inte lyckats bidra med samma ro under sin korta period som tränare.

Tyvärr ser det såpass illa ut just nu att jag har svårt att tro att Nürnberg ska kunna klara sig kvar. Inte för att kvaliteten inte finns där för att hålla sig kvar, utan för att det inte finns någon riktig idé om hur lag tycks vilja spela.

ANNONS

Inte heller har nyckelspelare som målvakten Raphael Schäfer, Per Nilsson eller Hiroshi Kiyotake kommit upp i den form som har förväntats av dem. Schäfer har svajat i målet, Nilsson har inte tagit det ansvar i försvaret som han fick när Timm Klose lämnade och Kiyotake har inte varit den offensiva kraft vi såg förra säsongen.

Utvecklingen av säsongen talar inte till Nürnbergs fördel och det är något som oroar mig och som borde oroa Nürnberg. Säsongen är fortfarande förhållandevis ung, men tåget går ofta tidigare än vad man tror trots att avståndet kan tyckas ganska litet upp till säkrare mark.

Vinsten skapade lite hopp och tro för Freiburg in sin tur. Freiburg som inte heller hade haft någon vidare start på säsongen såg ut som ett Bundesligalag. Det finns fortfarande mycket jobb kvar för Freiburg att göra, men det var ett tecken som låg helt rätt i tiden för det sydtyska laget.

ANNONS

Mainz som inledde säsongen starkt och var ett topplag i de inledande omgångarna har stagnerat rejält formmässigt. Nu förlust borta mot Augsburg och det bygge som jag personligen tyckte såg ytterst intressant ut i Mainz imponerar inte alls på mig. Thomas Tuchel är en ung, duktig tränare men han imponerar inte alls på det sättet som Jürgen Klopp gjorde under sin tid i Mainz.

Eintracht Braunschweig vinner mot Bayer Leverkusen med 1-0 på hemmaplan och får bra fart under vingarna inför det stundade derbyt mot Hannover. Det är inget annat än imponerande att laget vinner mot ett av de tre topplagen i Bundesliga. Det hade nog nästan ingen förväntat sig.

Publicerad 2013-11-04 kl 11:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto