Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hannover får lite andrum

Adam Nilssons Tysklandsblogg

I går fick Hannover äntligen andas ut efter lite mer än två månader utan seger. 2-0 vann Hannover med mot Eintracht Frankfurt och inkasserade sin första trepoängare sedan 21:a september. Mirko Slomka, som har ifrågasatts, har köpt sig ytterligare lite tid vid rodret. Visserligen har klubbpresidenten Martin Kind givit Slomka förtroende och sagt att han inte ska någonstans, men jag kan inte annat tänka mig än att klubben har sneglat på möjliga ersättare. Viktigt att en spelare som Huszti fick kliva fram och avgöra, för det är en spelare som kan vara skillnaden mellan en seger och en förlust. På senare tid har yttern inte alls varit på spelhumör och det märks väldigt tydligt. En seger ger laget en sekund av lugn och den måste de ta.

Bayer Leverkusen visade inte några tecken på att vara slagna efter den svidande Champions League-förlusten mot Manchester United. I stället gick laget och vann klart mot krisande FC Nürnberg med 3-0 på hemmaplan. Heung-Min Son stod för två mål och Stefan Kießling gjorde ett och med det hakar Leverkusen på Bayern München i toppen.

På tal om Nürnberg är det verkligen ett lag i kris. Den nye tränare Gertjan Verbeek har inte lyckats förändra den negativa trenden och jag kan inte se några stora skillnader som han har genomfört under sin tid vid rodret. Sportchefen Martin Bader, som har en stor del i motgångarna, pratar om en lista med nyförvärv som klubben kan tänka sig att värva under januari. Först och främst ser det ut som om Hanno Balitsch kommer tillbaka från frysboxen i U23-laget, men vad den rutinerade Balitsch ska kunna ändra kan jag inte se. Nej, Nürnberg ser mer och mer ut som ett lag på väg mot 2. Bundesliga.

ANNONS

Vidare befäster Borussia Mönchengladbach sin plats som fyra. Laget vann mot SC Freiburg med uddamålet (1-0) och Oscar Wendt stor för ytterligare en stabil insats i den vitgröna-tröjan. Om det fortsätter så här har jag svårt att se att Schalke eller Wolfsburg ska kunna utmana Die Fohlen om den sista Champions League-platsen.

I 2. Bundesliga så tog Fortuna Düsseldorf äntligen tag i situationen och gav Mike Büskens sparken. Büskens var en hemmason som äntligen var tillbaka. Men resultaten under hans ledning har varit katastrofala och spelet har varit rent utsagt uselt under stora delar av säsongen. Düsseldorf gav Büskens tid, för mycket tid, mycket på grund av hans bakgrund i klubben, men äntligen tog ledningen det riktiga beslutet att ge honom sparken. Chanserna till Bundesliga är döda den här säsongen, men med en ny tränare kanske klubben kan etablera sig tillräckligt för att vara en utmanare nästa säsong.

ANNONS

Toppstriden i 2. Bundesliga är annars högintressant. Mellan plats 1 och plats 7 skiljer det sex poäng och bland dessa lag finns bland annat publiklagen FC Köln och FC Kaiserslautern, klassiska Karlsruher SC och 1860 München, kultlagen St. Pauli och Union Berlin och förra årets Bundesligajumbo Greuter Fürth. Om titelracet i Bundesliga bedöms vara över, så är det totalt motsatt situation i 2. Bundesliga! Självklart hoppas jag på att publiklagen Köln och Kaiserslautern ska nå hela vägen till Bundesliga, gärna med ett kultlag som St. Pauli eller Union. Tänk er ett Bundesligaderby i Berlin, det vore något utöver det vanliga!

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2013-12-02 16:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto