Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Frontzeck till Schalke vore något

Adam Nilssons Tysklandsblogg

DFB-Pokal kunde inte bjuda på några större överraskningar under veckan utan av de åtta lagen som är kvar så återfinns sju från Bundesliga och endast ett från 2. Bundesliga (FC Kaiserslautern). Senast det var minst sju av åtta Bundesliga-lag kvar i kvartsfinalen var år 2006/2007, sedan dess har det åtminstone funnits två eller tre lag från lägre divisioner.

Den enda överraskningen får nog sägas vara Schalkes förlust hemma mot Hoffenheim med 1-3. En svidande förlust för ett lag som det redan har blåst kring under hösten. Jens Keller är inte rätt man att leda Schalke på lång sikt. Han har inte karaktären eller kunnandet för att leda ett lag av Schalkes dignitet. Jag är helt övertygad om att Schalkes ledning vet om detta också. Problemet är att när klubben valde att förlänga Kellers kontrakt uttalade sig sportchefen Horst Heldt tydligt för denna lösning. Keller, med ursprung i ungdomsfotbollen, skulle leda ett yngre, talangfullare Schalke mot nya höjder och även om Keller har givit spelare som Max Meyer, Leon Goretzka och Julian Draxler framskjutna positioner i laget så har det inte lyckats särskilt bra i övrigt.

ANNONS

Nu är det visserligen så att laget fortfarande har goda möjligheter att gå vidare från gruppspelet i Champions League och en fjärdeplats i Bundesliga är långt från omöjlig att nå, men det finns så mycket som talar emot detta. Schalke hamnade i en Champions League-grupp som laget bara skulle ta sig vidare i från. Så väl FC Basel som Steaua Bukarest skulle laget vara bättre än, det trodde fler än jag. Men Kellers lag har satt sig i trångmål och måste nu vinna i den avgörande matchen mot just FC Basel. Om laget går vidare så är det trots allt med en sur smak i munnen.

I ligan har laget blandat och givit. Hade det inte varit för sista minuten-värvningen av Kevin-Prince Boateng så är jag tveksam till att Schalke hade legat på den position som laget faktiskt gör just nu. Boateng har på tio matcher stått för fem mål och har på egen hand tagit poäng åt laget.

ANNONS

Vid sidan av planen har klubben haft problem med lagkaptenen Jermaine Jones som precis som alltid är en lös kanon som när som helst kan brisera. Nu ser det ut som om Jones lämnar till sommaren när hans kontrakt går ut, men fram tills dess lär det inte vara en dans på rosor.

Mitt i allt detta har Jens Keller stått och sett håglös ut. Varken vetat ut eller inte. Han har gett ett taffligt intryck, något som inte håller på denna nivå. Hade jag suttit i en av ledande maktpositionerna i Schalke så hade jag tagit in en ny tränare i januari, för en vår med Keller kan bli kostsam. Michael Frontzeck hade jag gärna sett i Schalke, en man med en tydlig idé och som hade något riktigt bra på gång i St. Pauli innan han lämnade klubben.

Publicerad 2013-12-06 13:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto