Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Det spännande bygget Leverkusen vann mot Dortmund

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Toppmötet på Westfalenstadion slutade med förlust för hemmalaget Dortmund. Gästande Bayer Leverkusen drog det längsta strået och kunde genom Heung-Min Sons mål bärga segern med 1-0. Med det har Bayer Leverkusen dragit ifrån tredjeplacerade Dortmund ytterligare och jagar fortfarande Bayern München med fyra poängs avstånd upp till serieledarna.

Spelmässigt kontrollerade Bayer Leverkusen dagens tillställning och befäster sin status som ett av Tysklands absoluta topplag. Dortmund hade svårt att etablera anfall och Leverkusen kunde disciplinerat manövrera bort Dortmunds anfallsförsök.

Heung-Min Sons mål, efter en rejäl felpass från Manuel Friedrich, gav Leverkusen ytterligare lugn och framför allt kunde laget då fortsätta att effektivt kontra. Faktum är att jag inte har sett ett lag som är så kontringsstarkt som Leverkusen. Två-tre passar och sedan befinner sig laget på motståndarnas planhalva med tre-fyra man i offensiva positioner som spring i full kajuta mot mål. Dödligt effektivt är Leverkusens kontringsspel.

ANNONS

Dortmund kunde inte riktigt hantera det och framför allt hade ytterbackarna problem. Talangen Erik Durm fick se sig ifrånsprungen på sin vänsterkanten av Son och Castro och Kevin Großkreutz hade det inte lättare på sin högerkant.

Även om Dortmund gick på för en kvittering i slutet fick de inte till en massiv forcering som de annars så ofta är starka på. Trots att Leverkusens mittbackskoloss Emir Spahic blev utvisad så rubbades inte Leverkusens balans utan laget agerade extremt tryggt.

Sami Hyypiä, som många var tveksamma till som ensam tränare vid rodret, har tagit Leverkusen till ytterligare en nivå och om laget håller sig undan skador är jag helt övertygad om att laget kommer att sluta tvåa när Bundesliga är slut. Nästa steg blir att vara lika framgångsrika i det europeiska cupspelet som i Bundesliga för Leverkusen. Något som jag tror att Hyypiä kan genomföra om han får behålla sitt manskap.

ANNONS

Landslagsmannen Sidney Sam ryktas vara på väg till Schalke och tidningen Bild gick ut med nyheten att den transfern var klar, något som Leverkusens sportchef Rudi Völler i dag förnekade. Völler sa att Leverkusen och Sam skulle sätta sig ned i januari och förhandla om en förlängning. Det sista ordet kring Sam är inte sagt, inte ännu åtminstone.

Annars är jag orolig för att målvakten Bernd Leno kan komma att lämna om en intressant anbud kommer. Den talangfulle målvakten har i mina ögon växt fram till den hetaste kandidaten att ta en målvaktsplats i VM tillsammans med Manuel Neuer med sitt spel och det skulle inte förvåna mig om några europeiska storklubbar kommer att höra sig för kring honom i sommar.

Klart är att Leverkusen har något mycket spännande på gång och att alla förutsättningar finns där för att laget ska kunna ta nästa steg och fortsatt etablera sig i den absoluta toppen av Bundesliga och i Champions League.

ANNONS

Den stora besvikelsen för Dortmund är inte att laget i sig förlorar. Det som svider är att så väl Sven Bender som Nuri Sahin linkade av planen skadade. Båda har förts till sjukhus för vidare undersökningar, enligt den insatte reporten Matthias Dersch som också tror att spelarna inte kommer att vara tillgängliga för spel mot Marseille i veckans Champions League.

Det skulle betyda att Jürgen Klopp återigen får omformera sitt mittfält och att Sebastian Kehl troligtvis får kliva ner som mittback samtidigt som Mkhitaryan och Kirsch bildar innermittfältspar.

En seger mot Marseille är nästintill ett måste och tyvärr för Dortmunds del har fransmännen gjort sig av med sin tränare Elie Baup. Det blir spännande att se vilken reaktion det får för det franska laget.

Publicerad 2013-12-07 21:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto