Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dortmund drog vinstlott - i övrigt tuffa lottningar för tyskarna

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Schalke 04 (10% – 90%) Real Madrid

Schalke – ett av de svagaste lagen som är kvar i Champions League – fick som väntat tufft motstånd och mot Real Madrid blir det extremt tufft för laget från Gelsenkirchen. Real Madrid är storfavoriter och jag kan inte se särskilt mycket som talar för att Schalke ska kunna rubba på spanjorerna. Eventuellt om laget får en total turnaround med Thomas Schaaf vid rodret. Men nej, här tar det slut för Schalke. Något annat vore en enorm överraskning.

Bayer 04 Leverkusen (35% – 65%) Paris-Saint Germain

Leverkusen har stått för en riktigt bra höst i Bundesliga, men har inte lyckats lika väl i Champions League. Avancemanget var välförtjänt och nu laddar klubben för en lika bra vår. PSG är ingen lätt lottning, men långt i från omöjlig. Fransmännen är favoriter, sett till spelarnas individuella kvalitet än mer. Dock är Leverkusen ett mycket spännande lagbygge som har gått bra under Hyypiäs ledning och jag tror att tyskarna kan göra det svårt för PSG.

ANNONS

Zenit St. Petersburg (30% – 70%) Borussia Dortmund

Dortmund fick efter en tuff grupplottning än desto bekvämare lottning i åttondelsfinalen. Här är Klopps lag storfavoriter och om Dortmund dessutom har fått tillbaka flera nyckelspelare från skador så ser jag ingen möjlighet för det ryska laget att kunna rubba fjolårsfinalisterna. Dortmund bör gå vidare och det bekvämt – även om det sällan är angenämt att spela i Ryssland.

Arsenal FC (45% – 55%) FC Bayern München

Mästarna fick en riktigt tuff lottning i Arsenal och det blir en repris på förra årets åttondelsfinal. Arsenal är bättre och ett mycket tryggare lag den här säsongen. Bayern München är något vassare än förra säsongen men engelsmännen kan helt klart rubba mästarna. Förra året hamnade Arsenal i en nästintill omöjlig situation efter förlust med 1-3 på Emirates Stadium. Ett bättre resultat i det första mötet i år och det är helt öppet inför returmötet på Allianz Arena. Bayern favoriter, men i stort ett helt öppet dubbelmöte.

ANNONS
Publicerad 2013-12-16 13:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto