Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ingen Schaaf i Schalke, Baumann som ter Stegen-ersättare?

I det senaste inlägget kommenterade jag Champions League-lottningen och la ut det inom kort efter att lottningen genomförts. Vad jag inte hann nämna, som några av er så påpassligt kommenterade, var att även Europa League lottades och där finns ett tyskt lag kvar i Eintracht Frankfurt.

ANNONS

Det blev ingen lätt lottning för Frankfurt. Motståndet FC Porto är ett lag med stor rutin och erfarenhet från dessa sammanhang. Även om klubben inte är på samma nivå som under Mourinho eller Villas-Boas så finns det fortfarande mycket gott att säga om portugiserna.

Frankfurt och Armin Veh hade självklart hoppats på en betydligt bekvämare motståndare men slängs in i hetluften direkt. Chanserna är, som jag ser det, 50/50. Frankfurts imponerande insatser i Europa League under hösten och deras vinst mot Leverkusen senast visar på att det finns en större potential än vad laget hittills har fått ut i framför allt Bundesligaspelet.

Veh sa efter lottningen att han vill till Neapel också. Om Frankfurt går vidare från denna runda är det nämligen stor chans att laget stöter på italienska Napoli i den efterföljande rundan och det vore ju helt klart en häftig uppgift för Frankfurt!

ANNONS

***

FC Bayern München hade inga problem med att ta sig vidare till finalen av klubblags-VM. Guangzhou Evergrande med Marcelo Lippi vid rodret, hade inget att sätta emot tyskarna som i överlägsen stil vann med 3-0. Det hade kunnat och kanske borde ha blivit ett antal mål till för Bayerns räkning. I den första halvleken tror jag inte ens att kineserna var inne i Bayerns straffområde, samtidigt hade Bayern åtminstone tre-fyra ramträffar. Nåväl, final till helgen och Bayern fortsätter att visa upp sig för världens alla fotbollsfans på bästa möjliga sätt.

***

Ryktena om Thomas Schaaf till Schalke nådde sitt klimax under helgen. Ruhr Nachrichten gick ut med nyheten att Schaaf var klar för klubben och att han skulle ta över efter nyår. Nu tycks det dock stå klart att den nuvarande tränaren Jens Keller får fortsatt förtroende under våren och att Schaaf inte alls kommer att ta över.

ANNONS

Bland anledningarna sägs det att klubben inte har särskilt mycket pengar att spendera på nyförvärv – något som Schaaf velat ha – och att klubben vill ge sig själv flera möjligheter på tränarfronten då de inte tycks ha varit helt övertygade av Schaaf. Det sägs att klubben kommer att se över sina alternativ under våren för att genomföra ett tränarbyte till sommaren istället. Med andra ord har detta beslut inte givit Keller en särskilt tryggare tillvaro i Schalke. Men det betyder att han sitter kvar ett tag till.

Jag vill också påpeka att Keller har skött sig utmärkt med media de senaste dagarna när det har blåst kring honom och klubben. Han har varit konkret, svarat på alla frågor och varit tillmötesgående på alla sätt och vis. En eloge till en pressad tränare som inte kan ha känt sig särskilt uppskattad under de senaste veckorna.

ANNONS

***

Intressant är diskussion kring Marc-André ter Stegen som ryktas vara på väg till FC Barcelona. Mönchengladbachs sportchef Max Eberl sa att det är ”50/50” om han stannar eller lämnar. Förhoppningen från båda sidor är att det löser sig inom kort och att ter Stegen beslutar sig för var han vill fortsätta sin karriär.

Gladbach har dock inte varit sena med att leta fram alternativ som kan tänkas ersätta ter Stegen och högst upp på listan sägs SC Freiburgs Oliver Baumann vara. Baumann har inte haft en strålande säsong bakom sig i klubblaget men är ett säkert kort på många sätt och vis. Ett helt klart vettigt alternativ som ersättare till ter Stegen om den unge talangen nu lämnar.

***

Avdelning målvakter: det är intressant att se att Ron-Robert Zieler, som för några månader sedan var given landslagsmålvakt, nu inte kan vara särskilt nära den rollen. Zieler har inte haft en bra höst, vilket inte heller hans klubblag Hannover har haft och jag kan just nu inte se honom i en eventuell VM-trupp. Istället är Bernd Leno det alternativ som jag ser som hetast efter Neuer, Weidenfeller och Adler. Leno har en stark höst bakom sig i Leverkusen och utstrålar trygghet. Han borde få chansen av Löw, den har Leno förtjänat.

ANNONS

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2013-12-18 kl 10:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto