Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Moin!

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Då är dagarna i Hamburg över för denna gång. Nu har jag bara några timmar kvar innan flyget går tillbaka till Stockholm och det är inte med någon större julkänsla jag flyger hem. Solen skiner, det är förhållandevis varmt och staden Hamburg lever sitt normala liv.

”I love you, man!” sa en tysk till mig på Imtech Arena i lördags. Jag vet inte om det var för att han var förhållandevis full, för att jag var svensk eller bara för att allting tycktes vara bra som han sa det. Det kändes bra, jag kände mig som en del av Hamburger SV, om än för bara någon sekund.

Jag vet inte hur han mådde efter matchen. Med tanke på hans onyktra tillstånd kanske det inte sved lika hårt som det gjorde för många andra supportrar som satt på läktaren och såg sitt Hamburg förlora med 2-3 och släppa in det avgörande målet i matchens absolut sista sekunder.

Mainz var värdiga segrare, något annat går inte att säga. Att laget inte hade avgjort matchen tidigare var ett under och att Hamburg lyckats få in en kvittering genom Rafael van der Vaart (2-2) kändes otroligt. Mainz var det bättre laget, spelade en bättre fotboll och verkade generellt snäppet smartare på varje position än vad motståndarna var.

ANNONS

Hamburg går till julpaus med negativa vibbar, Mainz med positiva – i båda fallen är det dock välbehövlig vila. Hamburg behöver fortsatt jobba hårt med sin struktur, Mainz behöver höja sin lägstanivå ett par snäpp.

Inför matchen träffade jag också Filip Wollin, till vardags skribent på Hamburgs SvenskaFans-sida. Ett sant nöje var det och det är alltid lika trevligt att träffa insatta människor som likt jag brinner för den tyska fotbollen och som vet något om den. Vi lär nog stöta på varandra igen, anar jag.

Hamburg kommer jag att återvända till, kanske när det är något varmare men också för att det är en fantastiskt trevlig stad. En vacker stad vars närhet till vatten skänker en fräschhet till luften där man traskar längs med floden Elbe.

Så väl St. Pauli och Millerntor som Hamburger SV och Imtech Arena var ett sant nöje att få besöka. Av helt olika anledningar dock. Arenorna berättar en hel del om skillnaderna mellan klubbarna och det handlar verkligen om två olika världar – något som blir extra tydligt när man besöker båda arenorna inom loppet av 24 timmar.

ANNONS

Inom några dagar kommer en ”årskrönika” att komma ut där jag sammanfattar hur det har sett ut inom den tyska fotbollen. Det bra, det dåliga – allt mellan himmel och jord. Har du några förslag på vad jag bör ta med? Kommentera! Jag tar med glädje emot alla tips!

Nu önskar jag er alla en trevlig julafton fylld av glädje och lycka!

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2013-12-23 12:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto