Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Bundesligatipset omgång 18

Då kör jag igång vårens första ”omgångstips” av Bundesliga. Varje fredag under våren, när det spelas Bundesliga, kommer jag att lägga ut ett sådant här tips med mina tankar/funderingar kring omgångens matcher. Det ni bör vara medvetna om på förhand är att jag är en förfärlig tippare, så jag rekommenderar väl ingen att slaviskt följa mina tips men kanske är det åtminstone en liten vägvisare mot vilka som innehar favoritskapet.

Borussia Mönchengladbach 1-2 FC Bayern München

Serietrean tar emot serieettan i Gladbach och det är två lag som har en stark höst bakom sig. Gladbach är ett av de få lagen som kan utmana Bayern och vars kontringsfotboll bör kunna skada Bayern illa. Gladbach saknar försvararen Tony Jantschke (skadad) och Bayern saknar Bastian Schweinsteiger. I slutändan tror jag dock serieettan blir för svåra för Gladbach som får se sig slagna med uddamålet.

ANNONS

VfB Stuttgart 2-2 1. FSV Mainz 05

På Mercedes-Benz Arena ställs två ambitionsrika lag mot varandra i en kamp mellan två unga tränarhjärnor i Schneider (VfB) och Tuchel (M05). Både Stuttgart och Mainz har blandat och givit under hösten. Mainz har förstärkt truppen med Koo från Wolfsburg och Tuchel har äntligen fått sin drömvärvning. Jag tror på oavgjort mellan två jämna lag.

1. FC Nürnberg 2-1 1899 Hoffenheim

På Grundig Stadion har Nürnberg en viktig match mot Hoffenheim och behöver ta tre poäng för att inte hamna för djupt nere i bottenträsket. Hoffenheim har hittat en stabilitet även om laget har blandat och givit. Kanske får vi se Hoffenheims svenska nyförvärv Jiloan Hamad från start. Volland och Elyounoussi är fortfarande tveksamma för spel i Hoffenheim och saknas dessa tror jag att Nürnberg tar hem tre poäng.

Borussia Dortmund 3-1 FC Augsburg

När lagen möttes under hösten klarade Augsburg att hänga med under 45 minuter, sedan hade Dortmund lekstuga. Augsburg har växt sig starkare under hösten och har under tränaren Markus Weinzierl tagit ytterligare kliv i sin utveckling. Dortmund är dock för starka och bör vinna med ett några bollar.

ANNONS

VfL Wolfsburg 3-0 Hannover 96

Wolfsburg har haft en stark höst och jagar Champions League-plats till nästa år. Nu Volkswagenklubben dessutom förstärkt laget med belgaren Kevin de Bruyne vilket gör att de ser ännu vassare ut. Hannover har en tung höst bakom sig och den nye tränaren Tayfun Korkut är ett osäkert kort. Jag tror på storseger till Wolfsburg.

SC Freiburg 3-2 Bayer 04 Leverkusen

Freiburg har inte haft någon vidare bra höst och harvar omkring i bottenträsket i jakt på ljuset. Högerbacken Mujdza är osäker men lagkaptenen Julian Schuster är återigen ett alternativ för startelvan. Bayer Leverkusen saknar båda mittbackarna Wollscheid och Spahic och får troligen ta ner Stefan Reinartz från det defensiva mittfältet till försvaret. Jag tror på många mål och en uddamålsseger för Freiburg.

Eintracht Frankfurt 1-3 Hertha BSC

Förra årets överraskning mot årets överraskning på Commerzbank Arena i Frankfurt. Eintracht är oroande nära jumboplatserna i tabellen och är i behov av poäng. Hertha jagar i sin tur Europaplatserna i tabellen. Luhukays mannar från Berlin får min röst, men det är ett högst ovisst utgångsläge.

ANNONS

Werder Bremen 0-1 Eintracht Braunschweig

Jag trodde inför säsongen att Bremen skulle få det svårt att klara sig kvar i Bundesliga. Nu har hösten varit bättre än vad jag trodde den skulle vara men Bremen har fortfarande problem att hitta stabiliteten. Braunschweig har, precis som förväntat, haft svårt att sätta avtryck i Bundesliga och får troligtvis lämna högstadivisionen efter säsongen. Skrällvarning på söndag dock, jag tror Braunschweig vinner med uddamålet.

Hamburger SV 3-3 FC Schalke 04

På Imtech Arena är det ett riktigt ångestmöte mellan två lag som ännu inte har kommit upp den nivå som många hade förväntat sig inför säsongen. Bert van Marwijk fick en bra start i Hamburg men laget tappade formen under senare delen av hösten. I Schalke har det ryktats om att tränaren Jens Keller skulle bytas ut under vintervilan men han sitter ännu kvar, dock väldigt löst. Jag tror att vi får se många mål, men att båda lagen kommer att vara olyckliga över att endast få med sig en poäng hem på söndag.

1X2 (med egenkomponerade förkortningar)

ANNONS

BMG-FCB 2

VFB-M05 X

FCN-1899 1

BVB-FCA 1

VFL-H96 1

SCF-B04 1

EIN-HBSC 2

BRE-BSC 2

HSV-S04 X

 

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-01-24 kl 12:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto