POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Tipset omgång 21

1. FSV Mainz 05 2-2 Hannover 96

Ett Mainz som förlorade mot Wolfsburg med klara 3-0 senast medan Hannover i sin tur förlorade med 2-0 mot Schalke. Nu är båda lagen ute efter poäng och det är två lag som har haft svårt att hålla tätt bakåt (båda 35 insläppta mål) som ställs mot varandra i en match som jag tror kommer att vara jämn, såpass jämn att det slutar oavgjort.

Borussia Dortmund 2-0 Eintracht Frankfurt

I tisdags möttes de i kvartsfinalen av DFB-Pokal, på lördag möts i Bundesliga och det är klar fördel Dortmund inför matchen. Frankfurt gjorde bra motstånd i kvartsfinalen och hade med lite tur kunnat sätta en eller annan boll. Nu är det annat som gäller och Dortmund tycks vara på gång. Jag förväntar mig inget målkalas men Dortmund vinner bekvämt.

FC Bayern München 3-0 SC Freiburg

Guardiolas lag fortsätter att imponera och i princip alla spelare imponerar i hans lagbygge. Freiburg slåss i botten och har ännu inte hittat tillbaka till förra säsongens jag då laget nådde en Europa League-plats. Bayern är storfavoriter och efter höstens oavgjorda resultat mellan lagen är jag övertygad om att Bayern vill ställa allting till rätta. Klar seger för tabellettan väntar.

Werder Bremen 1-2 Borussia Mönchengladbach

Två riktigt formsvaga lag ställs mot varandra på Weserstadion och det är två lag med helt olika situationer i tabellen. Bremen kämpar för att undvika den absoluta bottenstriden medan Borussia Mönchengladbach jagar plats ut till Europa nästa säsong. Mönchengladbach är det starkare laget och jag förväntar mig en seger för bortalaget.

1899 Hoffenheim 3-3 VfB Stuttgart

Två skadeskjutna lag möts på Rhein-Neckar-Arena i Sinsheim på lördagen. Varken Hoffenheim eller Stuttgart har inlett våren särskilt bra och det skiljer endast tre poäng mellan lag inför mötet. Avsaknaden av Ibisevic kommer att märkas i Stuttgart men Hoffenheims försvar är inte mycket att hurra för. Jag förväntar mig många mål från båda sidorna, lite vilda västern helt enkelt.

Eintracht Braunschweig 0-4 Hamburger SV

Det vankas ångestmatch på Eintracht-Stadion mellan de två lagen som just nu ligger på nedflyttningsplatserna. Braunschweig har haft ytterst svårt att acklimatisera sig till Bundesliga medan Hamburg drabbas av det ena efter det andra stora bekymret. Efter beskedet att van Marwijk blir kvar och att Magath inte är på väg in tror jag att det infinner sig någon sorts trygghet i Hamburg vilket leder till en storseger för bortalaget.

Bayer 04 Leverkusen 2-1 FC Schalke 04

På lördagskvällen vankas det toppmatch på BayArena där tabelltvåan Bayer Leverkusen tar emot tabellfyran FC Schalke. Båda lagen har visat upp stark Bundesligaform och nu är det upp till bevis i jakten på Champions League-platser. En jämn match väntar jag mig där jag tror att Leverkusen drar det längsta strået i slutändan.

FC Augsburg 1-0 1. FC Nürnberg

Augsburg har inte förlorat på åtta matcher och nu är det dags för delstatsderby mot Nürnberg som står på agendan. Båda lagen har haft en bra inledning på våren men Augsburg känns det som starkare laget även om Verbeek har fått ordning på sitt Nürnberg. Jag tippar på hemmavinst i en ganska tillknäppt derbymatch.

Hertha BSC 3-1 VfL Wolfsburg

Hertha Berlin har inte haft en briljant start på våren men fick med sig en skön seger från Hamburg förra helgen (3-0). Wolfsburg kommer även dem med en 3-0-seger i bagaget och nu är det match mellan två lag som ofta bjuder på underhållande fotboll. Kevin de Bruyne ser ut att vara på gång men avsaknaden av Naldo svider, därför tror jag på hemmavinst.

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-02-14 kl 10:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto