POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

På semester i Berlin

Det har inte blivit särskilt mycket skrivande de senaste dagarna på grund av välbehövlig semester. Föga oväntat i Tyskland, närmare bestämt i Berlin, en stad som alltid är värd att besöka i mina ögon och som jag rekommenderar starkt. Uttrycket ”det finns något för alla” passar verkligen in på Berlin. En cappuccino med tanterna på café Kranzler, party i Kreuzberg eller varför inte lite fotboll på Olympiastadion? Kanske bör jag inflika att jag endast har gjort det förstnämnda den här gången, vilket kanske säger lite väl mycket om mig och mitt beteende.

***

Borussia Dortmund! Jävlar i mig. Snacka om att visa upp sig från sin rätta sida och det med ett lag som inte alls kändes särskilt vasst på pappret. 2-0 mot Real Madrid och spanjorerna såg stundtals skakade ut. Dortmund åker ur Champions League med hedern i högsta behåll och jag ser fram emot att få se ett skadefritt Dortmund nästa säsong. Segern var också ett bevis på att förra säsongens finalplats inte alls var en sådan tillfällighet som många har trott.

Adrian Ramos-transfern till just Dortmund bekräftad. Inget oväntat där. Det har ryktats om det länge men jag antar att de sista pusselbitarna föll på plats under veckan. Det blir spännande att se vad Ramos kommer att kunna tillföra i Dortmund. En anfallsvärvning är klar men det lär bli fler i Dortmundlägret. Kevin Volland vore perfekt för Dortmund.

***

Inte ser det ut som om Toni Kroos lämnar, trots rykten från England om att han berättat för lagkamraterna i Bayern att planerar att gå till United i sommar. Kroos agent förnekade det idag och sa att han blir kvar till minst 2015 i Bayern. Om nu United faktiskt hade varit villiga att ge 40 miljoner pund för Kroos, undrar jag inte om Bayern faktiskt skulle ta pengarna. Känns som ett rejält överpris i mina ögon, även om Kroos är en riktigt bra fotbollsspelare med sina bästa år kvar av karriären.

***

Har vi fått några klartecken kring ter Stegens flytt (eller inte) till Barcelona?

***

Kommer Bayern att ta sig vidare ikväll? Jag skulle tro det. Men det blir nog ingen enkel uppgift. Spelar United handbollsförsvar är jag orolig för att fjolårsmästarna kan få det jobbigt. Mandzukic från start är ett absolut måste.

***

Bottenstriden i Bundesliga blir bara tätare och tätare. Tayfun Korkut kan få lämna Hannover efter bara fyra månader vid rodret. Förlust mot Mirko Slomkas Hamburg i helgen betyder foten för Korkut. Just Slomka var den som Korkut ersatte i Hannover. Ödets ironi på något sätt om nu Slomka blir den som gör att Korkut får lämna.

***

Berliner Weisse förstår jag mig inte på. Öl med saft – nej tack.

***

Årets första insats i Champions League gjorde Oliver Kirch igår och han var tokbra på mittfältet. Kirch har aldrig imponerat på mig tidigare men igår stod han för en briljant insats. Fingerspitzengefühl från Klopp.

***

Currywurst är ett måste i Berlin.

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-04-09 kl 18:39

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå