POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Kellers höga poängsnitt

Bayern vidare till semifinal där det blir Real Madrid. Jag trodde att Bayern skulle sjabbla bort avancemanget när United tog ledningen men istället blev Evras ledningsmål precis den spark i arslet som Bayern behövde för att komma igång. Nu blir det två heta möten mot Galacticos som hela fotbollsvärlden ser fram emot. Omöjligt att sia om utgångsläget, känns som fifty-fifty så här inför dubbelmötet.

***

Schalke ångar på med en seger med 2-0 mot Eintracht Frankfurt igår. Nu har Gelsenkirchenklubben sju raka matcher utan seger (edit: utan förlust skulle det självklart stå, haha) vilket är en imponerande bedrift. Jens Kellers poängsnitt som tränare är dessutom det högsta en Schalketränare har haft i Bundesliga (1.87/match), lik förbannat ryktas det om att han är på väg bort (vilket även jag har skrivit om). Bevisligen har jag inte förstått hur duktig han är, tyvärr krävs det statistik för att jag ska vilja tro på det vilket säger något för mycket om mig.

***

Simon Bank skrev en bra och relevant text kring den framgång Schalke sedan länge har haft med sina talanger. Hur han dock missade att nämna den enskilt viktigaste tränaren i ungdomslagen, Norbert Elgert, är för mig en absolut gåta. Elgert är mannen som har utbildat de flesta, om inte alla, talanger så har kommit upp genom systemen de senaste 15-20 åren (Neuer, Özil, Draxler med flera). Jag menar, Elgert fick till och med det tyska fotbollsförbundets tränarpris 2013 för sina insatser i Schalke ungdomslag.

***

Bayern-Dortmund klockan 18.30 ikväll smäller tyvärr inte så högt som jag och flera andra hade hoppats på. Titelstriden är avgjord vilket gör att det inte blir den hetta och intensitet som det mötet annars har personifierat de senaste säsongerna. Det lär dock bli en hejdundrande fotbollsmatch och jag tror inte att Guardiola ställer upp med ett c-lag den här gången.

***

Förstå att Hannover, med lite otur, kan ligga på kvalplatsen till nedflyttning om resultaten inte går deras väg idag. Tayfun Korkut fick en bra start i klubben men sedan har det dalat. Idag ställs han mot mannen han ersatte, Mirko Slomka, i en het duell på HDI-Arena mellan Hannover och Hamburg.. Just det, det är Hamburg som just nu ligger på den där kvalplatsen.

***

För att inte tala om nerverna i matchen mellan Freiburg och Braunschweig. Braunschweig har otroligt nog kämpat sig tillbaka i bottenstriden och ser nästan vassast ut av alla inblandade lag. Torsten Lieberknechts energi från sidlinjen har spridit sig till spelarna som verkligen tror på chanserna att undvika nedflyttning. Det vore magnifikt och osannolikt om Braunschweig håller sig kvar.

***

Chansen för att Christian Streich blir uppvisad på läktaren idag? Ganska hög skulle jag tro.

***

Spelar Dortmund lika bra som i returen mot Real har Bayern ingen lätt väg att resa ikväll. Kirch och Jojic imponerade då, hopppas att de kan bjuda på liknande insatser ikväll för att sätta käppar i hjulen för Bayern.

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-04-12 kl 06:05

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå