Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Senaste transfernytt från Tyskland

Det har knappt hunnit gå en dag innan massor av transfers och rykten har dykt upp inom den tyska fotbollen. Här får ni några korta sammanfattningar av vad som har hänt:

Det har precis blivit bekräftat från Stuttgarts sida att Armin Veh tar över som tränare. 2007 förde han klubben till Bundesligatiteln och nu återvänder Veh efter att ha avslutat sitt kontrakt med Eintracht Frankfurt. Ett kärt återseende med andra ord för båda parterna.

:::

Marco Reus bekräftar i en intervju med Kicker att han stannar i klubben. ”Jag kan med säkerhet säga att jag säsong 2014/2015 spelar i Dortmund”, säger stjärnan som alltså utesluter en flytt under sommaren. Däremot sitter Reus på en klausul som ger honom möjlighet att lämna för €35 miljoner nästa säsong.

ANNONS

:::

Det lutar åt att Thomas Tuchel tar en paus från fotbollen nästa säsong. Redan i januari ska samtal ha förts mellan Tuchel och Mainz om framtiden då Tuchel meddelade att han planerade att sluta som tränare, samtidigt ska Tuchel ha fört samtal med Leverkusen och Schalke utan Mainz vetskap. Sportchefen Christian Heidel kommer dock inte tillåta Tuchel att lämna medan hans kontrakt gäller till 2015, inte heller lutar det åt att klubben släpper honom trots ekonomisk kompensation från Schalke som sägs vara mest intresserade. Schalkes sportchef Horst Heldt pekas också ut som boven i dramat, då han gått bakom ryggen på Schalkes nuvarande tränare Jens Keller. Som ersättare till Tuchel nämns FC Nordsjällands tränare Kasper Hjulmand som ett hett alternativ, även Braunschweig Thorsten Lieberknecht och Mainz U23-tränare Martin Schmidt är kandidater.

ANNONS

:::

FC Nürnberg jagar ny tränare inför nästa säsong i 2. Bundesliga. Två kandidater som nämns är Wigans Uwe Rösler och Holger Stanislawski. Klart är att klubben vill ha en tränare med erfarenhet från spel i andraligan.

:::

Leverkusen har gjort klart med Nürnbergs anfallare Josip Drmic som stod för 17 mål under säsongen. Drmic är en kanonvärvning som kommer att tillföra mycket i anfallet hos Leverkusen.

:::

Wolfsburgduon Luiz Gustavo och Ricardo Rodriguez har båda dörrarna öppna för en flytt till toppklubbar i Europa. Wolfsburg utesluter dock att spelarna kommer att lämna klubben under sommaren. Problemet är att åtminstone Gustavo sitter på en försäljningsklausul vilket gör det svårt för Wolfsburg att ställa några direkta krav på att spelaren ska bli kvar.

:::

Den första värvningen tycks dock vara nära för VfL Wolfsburg. Frankfurts Sebastian Jung ser det ut att bli som länge har kopplats ihop med klubben. Högerbacken förväntas inom kort ge besked om han stannar i Frankfurt eller lämnar för Wolfsburg, där det finns en del som talar för det sistnämnda.

ANNONS

:::

Aaron Hunt har gjort sitt i Bremen och mycket tyder på att han lämnar Tyskland. Ny adress är ännu inte klar med alternativ finns i England, Turkiet och Ryssland. Besked väntas komma inom två veckor.

:::

Dortmund planerar stort inför nästa säsong. Sedan tidigare är Adrian Ramos och Dong-Won Ji klara för klubben och nu hoppas klubben på att Ciro Immobile och Matthias Ginter kommer att skriva på för Dortmund. Det ser dock ut att ta lite längre tid än väntat då Immobiles ägandesitutation gör det svårt för en snabb lösning och då Freiburg kräver mer än vad det tidigare har rapporterats om (ryktas om dryga €10 miljoner).

:::

Freiburg ser ut att förlora Ginter förr eller senare och även målvakten Oliver Baumann ser ut att lämna för spel i Hoffenheim. Tränaren Christian Streich ville dock inte bekräfta detta utan sa att ”det finns goda möjligheter att den ene eller den andre blir kvar”.

ANNONS

:::

Hertha Berlin ser ut att förlänga med Marcel Ndjeng och Thomas Kraft. Båda spelarna är nära att skriva på nya kontrakt för klubben. Berlin jagar också Augsburgs ytterback Matthias Ostrzolek där parterna redan ska ha enats om ett kontrakt och försöker också att värva den inlånade Per Skjelbred från Hamburg, dessutom sägs klubben jaga FC Basels yttermittfältare Valentin Stocker.

:::

Nedflyttade Eintracht Braunschweig ser ut att tappa två nyckelspelare inför nästa säsong. Anfallaren Domi Kumbela, vars kontrakt går ut, och Ermin Bicakcic är jagade av andra klubbar. Den sistnämnde jagas av Hoffenheim.

:::

Hannover har velat behålla lånet Artjoms Rudnevs men Rudnevs ser helst ut att vilja återvända till Hamburg, även om det betyder spel i 2. Bundesliga. Istället är siktet inställt på Moa Abdellaoue som inför säsongen lämnade Hannover för spel i Stuttgart. Sejouren i Stuttgart har dock varit mindre lyckad och nu vill Moa tillbaka till Hannover, förhandlingar har inletts.

ANNONS

:::

Ersättare till Oliver Baumann tycks Freiburg redan ha då Roman Bürki sägs vara nära att skriva på för klubben. Bürki var intressant för Mainz under vintern men ser nu alltså ut att lämna Grasshoper för spel i Freiburg. Freiburg jagar också Teemu Pukki som är missnöjd med i Glasgow Celtic.

:::

Frankfurts jakt på ny tränare börjar närma sig sitt slut om man får tro tysk media. Bernd Schuster, Roberto di Matteo och Thorsten Fink nämns som de hetaste kandidaterna efter att Andreas Breitenreiter (Paderborn) tackat nej till tjänsten. Även Frank Kramer (Fürth) nämns som en kandidat men därifrån får klubben inget beslut förrän efter kvalspelet mot Hamburg.

:::

Augsburg jobbar febrilt för att inte tappa för många nyckelspelare inför nästa säsong. André Hahn har redan gjort klart med Mönchengladbach och nu ser det även ut som om Kevin Vogt och Matthias Ostrzolek lämnar klubben. Den förstnämnde vill till Köln och den sistnämnde till Hertha Berlin. Augsburg sportchef Stefan Reuter har dock inte gett upp hoppet utan hoppas kunna övertyga spelarna om att stanna i klubben.

ANNONS

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-05-12 kl 16:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto