POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Frontzeck ska rädda Hannover

Twitter: @atnilsson

Som enda lag utan seger under våren har Hannover varit en rejäl besvikelse. Det tog lång tid innan klubben tog beslutet att göra sig av med honom. Frågan om det var för lång tid för att vända på trenden.

När Tayfun Korkut klev in som tränare i Hannover var det som ersättare till den mycket omtyckte tränaren Mirko Slomka. Korkut var inget välkänt namn i Bundesligakretsar utan hade främst arbetat som ungdomstränare men även som assisterande tränare i det turkiska landslaget.

Korkuts inledning var dock bra och klubben ville bygga en framtid med den unge tränaren. Korkut ville sätta den annars gråa klubben på kartan, något han till en början gjorde. Spelmässigt såg Hannover tryggare ut och det fanns en positivare framtidstro i klubben än vad det gjort på länge.

Inledningen av årets säsong fortsatte på den inslagna, positiva vägen. Hannover låg länge uppe på en Europaplats och även formen sviktade mot slutet av våren var Hannover på åttonde plats med tre poäng upp till en Champions League-plats.

Men vårens tolv har varit en rejäl besvikelse för Hannover och Korkut. Laget har ännu inte lyckats vinna en enda match (vilket man är ensamma med under våren) och har endast tagit fem poäng på tolv matcher. Länge har klubben stått fast vid att Korkut ska leda laget, men till slut gick det inte längre.

Frågan är dock om beslutet har tagits försent.

Det har varit tydligt att Hannover har saknat något i sitt spel. Trots individuellt skickliga spelare som Lars Stindl, Hiroshi Kiyotake, Joeslu, Ron-Robert Zieler med flera har laget inte lyckats vinna. På pappret är det helt klart så att man är bättre än de fem poängen man har samlat ihop.

Med bara elva mål gjorda framåt och 23 insläppta bakåt får man dock en tydligen bild av att det inte har fungerat. Hannover har i snitt gjort ett mål medan man har släppt in två. Ofta har spelet inte sett särskilt dåligt ut och man har förlorat med uddamålet.

Just det, att Hannover inte gått på så många minor har säkerligen varit en anledning till varför det tagit sådan tid innan klubben bestämde sig för att göra sig av med Korkut. Det har hela tiden funnits ett litet hopp om att han skulle kunna göra den där lilla, lilla förändringen för att vända på lyckan.

Efter helgens rejäla missberäkning och en av de få minorna, 0-4 mot Leverkusen, bestämde sig dock Hannover för att göra sig av med Korkut. Räddningen heter Michael Frontzeck, som inte jobbat sedan han lämnade St. Pauli i november 2013.

Frontzeck var omtyckt under sin period i St. Pauli och stod för ett bra år i klubben. När han skulle förhandla fram ett nytt kontrakt kunde han dock inte komma överens med klubben om de gemensamma framtidsplanerna och valde att lämna mitt under säsongen.

I Frontzeck får man in en tränare som inte har de bästa av meriter från nedflyttningsstrider. I sitt första uppdrag som huvudtränare i Alemannia Aachen (06/07) slutade det med nedflyttning och sparken.

Hans andra tränaruppgift blev Arminia Bielefeld (07/08) som han först räddade kvar under sin första säsong men fick lämna under sitt andra år i den nästsista omgången (den andra tränaren någonsin i Bundesliga som lämnat efter den omgången) efter en förnedrande förlust med 0-6 mot Dortmund. Bielefeld åkte sen ur den säsongen.

Efter Bielefeld blev det Borussia Mönchengladbach som han under sin första säsong förde till tolfte plats men också fick lämna efter att klubben förlorat mot flera andra bottenkonkurrenter och placerade sig sist i Bundesliga.

Men i St. Pauli återupprättade Frontzeck något av sitt varumärke och det är av den anledningen som Hannover valt honom. Frontzeck är en ärlig, rak och tydlig person som kommer att ge allt för att rädda kvar Hannover. Även det skulle se bra ut på hans annars rätt magra cv.

Det får dock ses som lite underligt att klubben valt en tränare som tidigare inte har bevisat att han den bäste på nedflyttningsstrider. Många hade nog önskat sig en tränare med bättre erfarenheter av sådant. Samtidigt var nog listan kort med tanke på att Hannover inte sökte en tränare med tanke på kommande säsong.

Det är inget snack om att Frontzeck endast är en kortsiktning lösning. Han förväntas gå in och göra jobbet för de återstående fem matcherna. Sen hoppas Hannover kunna göra en nystart till sommaren med en ny tränare och en ny sportchef. Frågan är om det blir i Bundesliga eller 2. Bundesliga.

Publicerad 2015-04-20 kl 19:55

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå