Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

1860-supportrarnas straff: köpa Bayern-souvenirer

Adam Nilssons Tysklandsblogg 2015-08-05 13:22

Twitter: @atnilsson

15 månaders fängelsestraff eller köpa Bayern München-souvenirer – det udda straffet tilldömdes två 1860 München-supportrar efter att ha misshandlat en supporter till den lokala rivalen.

Den 12:e augusti förra året möttes de två Münchenklubbarnas andralag i den tyska fjärdedivisionen. Matchen slutade 3-1 till Bayern München och runt matchen uppstod ett antal bråk. Ett handlade om två 1860-supportrar från klubben Ultrasgrupp som gav sig på en Bayernsupporter och hade sönder en jacka, en matchtröja och en stråhat. Detta rubricerades som ett grövre rån och dömde de två 1860-supportrarna till vardera 15 månaders fängelse.

ANNONS

Brottet ska ha skett på kvällen efter derbyt mellan lagen. De två 1860-supportrarna och ytterligare en man ska ha förföljt Bayernsupporter från tunnelbanan på centralstationen och sedan hunnit ifatt honom. De tre ska ha haft sönder Bayernsupporterns kläder och sagt åt honom att inte röra sig på ”deras revir” för då skulle han åka på stryk. En polispatrull ska ha stött på detta och fått bråket att upphöra, den tredje personen ska då ha flytt.

Vad som är intressant är dock domen. Istället för att 15 månaders fängelse fick 1860-supportrarna, med offrets godkännande, möjlighet att klara sig undan det straffet genom att köpa Bayern München-souvenirer. ”De fick det högsta straffet för 1860-supportrar: de gick till en Bayernshop och köpte en jacka, matchtröja och stråhatt”, sa supportrarnas advokat Günter Reisinger.

ANNONS

Domaren Karin Jung, även hon 1860 München-supporter, sa till tidningen Bild: ”De anklagade verkade segersäkra på grund av mig, visade ingen skuld. Jag tänkte över, vad som verkligen skulle straffa dem.” Svaret var alltså att gå till den största rivalens fanshop och köra varor därifrån.

Varorna ska nu överlämnas till offret som utöver det också får 1000 euro i skadestånd, dessutom har 1860-supportrarna bett om ursäkt för dådet.

Ett annorlunda sätt att lösa ett brott i fotbollens tecken.

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto