Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Omgångens lag, vecka 1

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Twitter: @atnilsson

Jag har försökt mig på detta segment tidigare utan att hålla någon konstant. Den här säsongen ska jag göra det och dessutom sätter vi igång vid omgång. Min önskan vore också att ni bidrar med era elvor (behövs ej motiveringar) och skriver dessa i kommentarsfältet. Dessa planerar jag att sammanställa och göra en “total” för er läsare att jämföra med min “totala” i slutet av säsongen. Mycket nöje!

Kraft

Klein-Hummels-Benatia-Schmelzer

Mkhitaryan-Roger-Weigl-Heller

Müller-Modeste

Thomas Kraft, Hertha Berlin (1)

Flera målvakter gjorde bra ifrån sig under helgen men det var framför allt en målvakt som räddade sitt lag. Den stora hjälten när Hertha Berlin vann mot Augsburg var inte målskytten Kalou. Den stora hjälten var målvakten Kraft som räddade Hertha vid flera tillfällen och höll tätt bakåt. Ofta höjs kritiska röster mot Kraft men ibland bländar han till med dessa fantastiska insatser och visar vilken hög högstanivå han har.

ANNONS

Florian Klein, VfB Stuttgart (1)

Av fjolårets många nyförvärv var det få, för att säga inga, som höjde på ögonbrynen när Stuttgart värvade Klein. Den österrikiske ytterbacken visade dock under perioder att han håller riktigt hög klass och i helgen stod Klein för en riktigt bra insats i premiären. Stuttgart förlorade visserligen men Klein hade en bra dag på högerkanten. Ser ut att passa in i det spel som den nye tränaren Zorniger vill spela.

Mats Hummels, Borussia Dortmund (1)

Inför säsongen inledde i helgen berättade Hummels i en intervju att han inte var tillräckligt vältränad förra säsongen, mycket beroende på tröstätande. Därför har han jobbat hårt inför säsongen och gått ner ett par kilon. Det visade sig i premiären då Hummels stod för en stark insats och gång på gång levererade bra uppspel. Den gamle Hummels var tillbaka och bekräftade bilden av en spelare som är en av världens bästa mittbackar.

ANNONS

Mehdi Benatia, Bayern München (1)

Den första säsongen i Bayern blev inte riktigt vad klubben eller spelaren hade tänkt sig. Ofta syntes det att Benatia inte riktigt hittade rätt i försvarsspelet och hur Guardiola ville att spelarna skulle stå på planen. Hemma mot Hamburg satte Benatia premiärmålet (förste afrikan någonsin att göra säsongens första mål) och stod för en habil insats. Ser ut att ha hittat rätt i Bayern under försäsongen.

Marcel Schmelzer, Borussia Dortmund (1)

Schmelzer har ett par tuffa säsonger bakom sig där landslaget försvunnit ur siktet och han har setts som en av Dortmunds svagare länkar. I helgen var vänsterbacken imponerade och var ständigt på språng på sin kant. Mönchengladbach kunde inte komma åt Schmelzer som krönte matchen med en assist.

Henrikh Mkhitaryan, Borussia Dortmund (1)

ANNONS

Den armenske mittfältaren Mkhitaryan har varit en besvikelse sedan han kom till Dortmund. Under den nye tränaren Tuchel ser det ut som om mittfältaren dock har hittat sitt rätta element och i premiären mot Mönchengladbach var Mkhitaryan en av planens bästa spelare. Konstant i rörelse och svårfångad för motståndarnas försvarare, Mkhitaryan var riktigt bra och hör hemma i denna elva.

Roger, FC Ingolstadt (1)

Hos nykomlingen Ingolstadt, som vann borta mot Mainz med 1-0, var det en spelare som stod ut på planen och det var den brasilianske mittfältaren Roger. Mittfältaren visade upp ett lugn i sin roll som central mittfältare och stängde ytorna effektivt vilket gjorde att Mainz hade det svårt att hitta rätt i anfallsspelet. En riktigt bra insats och Roger är en nyckelspelare för Ingolstadts ambitioner att klara sig kvar i Bundesliga.

ANNONS

Julian Weigl, Borussia Dortmund (1)

På Dortmunds centrala mittfält finns det en handfull spelare tillgängliga och många hade nog trott att Gonzalo Castro skulle få chansen, men Julian Weigl är den spelare som har klivit fram och visade varför han hörde hemma i startelvan i helgen. Weigl var ett perfekt understöd till Gündogan på mittfältet och hjälpte Hummels väldigt bra när mittbacken tog sig framåt i planen. Weigl kan vara en av säsongens bästa värvningar.

Marcel Heller, SV Darmstadt 98 (1)

Ingolstadt hade en spelare med och likaså den andra nykomlingen Darmstadt bidrar med en spelare. Tvåmålsskytten Heller var den stora anledningen till att Darmstadt lyckades med att ta en poäng hemma mot Hannover. Konstant ett hot i kontringarna och en riktigt jobbig spelare för Hannovers försvar att möta. Visade ingen nervositet utan gick rätt mot mål när han fick bollen.

ANNONS

Thomas Müller, Bayern München (1)

Bayern vann stort och en av spelarna som stod för en briljant insats var Thomas Müller. Under sommaren har ryktena gått vilda kring Müller men i premiären bevisade han varför Bayern håller fast vid honom. Ett konstant hot för Hamburgs försvar och en spelare som är oberäknelig (båda för motståndare och medspelare). Krönte insatsen med två mål och Müller förklarade varför klubben uttalat honom som ”osäljbar”.

Anthony Modeste, FC Köln (1)

Under sin tid i Hoffenheim blixtrade Modeste med jämna mellanrum med bra insatser. Redan i sin första match i den röda Kölntröjan visade Modeste att han besitter en exceptionell talang. Utöver att han blev målskytt var ett spelbart alternativ för sina medspelare och kommer säkerligen att kunna ersätta den sålda Anthony Ujah på ett bra sätt.

ANNONS
Publicerad 2015-08-18 11:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto