Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tankar kring CL-lottningen

Adam Nilssons Tysklandsblogg 2015-08-28 12:42

Twitter: @atnilsson

Grupp B

PSV Eindhoven

Manchester United

CSKA Moskva

Wolfsburg

Det fjärdeseedade tyska laget Wolfsburg fick en bra lottning. Från den första potten fick man det klart svagaste laget i holländska Eindhoven. Visserligen har holländarna kvalitet och en bra tränare i Philipp Cocu, men de sätter ingen skräck i motståndarna. Manchester United dyker också upp i gruppen vilket gör att vi får se Bastian Schweinsteiger i Tyskland igen. United är en bra motstånd och det starkaste laget i gruppen. CSKA Moskva gjorde en riktigt stark vändning mot Sporting Lissabon i kvalet och har erfarenhet från spel i Champions League sedan tidigare. Senast Wolfsburg var med i Champions League var både United och CSKA med i samma grupp som tyskarna så det blir ett kärt återseende. Då, 2009, slutade Wolfsburg trea i gruppen. Jag tror på vidareavancemang den här gången.

ANNONS

Mitt tips, Wolfsburg: 2:a

Nyckelmöten: CSKA Moskva

 

Grupp D

Juventus

Manchester City

Sevilla

Mönchengladbach

Om det var en grupp som Wendt och Hrgotas Mönchengladbach ville hålla sig undan så var det denna. I Juventus ställs Gladbach mot fjolårsfinalisten. Visserligen har klubbat tappat nyckelspelare i Tevez, Vidal och Pirlo – men Juventus är fortfarande riktigt bra och Mönchengladbach ska inte kunna sätta något emot italienarna. Manchester City är på uppgång och Manuel Pellegrini har verkligen fått igång sitt lag. Med Kevin De Bruyne blir de ännu starkare, men är kanske något för fästa vid bra prestationer från Agüero. I vilket fall är City favoriter till att gå vidare. Sevilla vann Europa League förra säsongen och slog på vägen ut Mönchengladbach. Ytterligare ett svårt lag och Sevilla siktar på att ta sig vidare från gruppspelet, även om det blir tufft.

ANNONS

Mitt tips, Mönchengladbach: 4:a

Nyckelmöten: Sevilla (för tredjeplats)

 

Grupp E

FC Barcelona

Bayer 04 Leverkusen

AS Roma

Bate Borisov

Efter en fin insats i kvalet mot Lazio på hemmaplan säkrade Leverkusen sin gruppspelsplats och hamnade i den andra seedningspotten. Från den först kommer en av favoriterna till titeln i år i mästarna FC Barcelona. Jag har svårt att se att Tah och Papadoupolos ska kunna få stopp på Neymar, Messi och Suarez med tanke på vilka problem mittbackarna hade med en ensam Keita i Lazio. Roma är nästa lag i gruppen och de har fått in ett antal intressanta nyförvärv i Dzeko, Salah och Rüdiger – dessutom finns grande Totti, de Rossi, Nainggolan med flera. Roma medverkade i Bayerns grupp förra säsongen och imponerade inte på mig, men är fortfarande ett bra lag som kommer att göra det svårt för Leverkusen. Sist men inte minst blev det BATE Borisov som är lagets överlägset svagaste lag. Visserligen återfinns Aleksandr Hleb i truppen men BATE är sämre än tidigare och jag tror att de får svårt att ta poäng i denna grupp.

ANNONS

Mitt tips, Leverkusen: 2:a

Nyckelmöten: AS Roma

 

Grupp F

Bayern München

Arsenal

Olympiakos

Dinamo Zagreb

Efter två säsonger av dödens grupper har Bayern fått en något enklare resa i år. Som vanligt dyker Arsenal upp men denna gång i gruppspelet och inte i åttondelsfinalen. Britterna ser bra ut men är inte på samma nivå som Bayern, men kommer att göra motstånd och vara ett ordentligt test för Bayern. Grekiska Olympiakos har blivit ligamästare i fem år av en anledning men jag har svårt att se att de ska kunna sätta något emot Bayern. Däremot har flera lag haft det svårt i Grekland och där kan Olympiakos plocka flera poäng. Dinamo Zagreb blir intressanta att se men ska inte ha något att säga till om i denna gruppen.

 

Mitt tips, Bayern: 1:a

Nyckelmöten: Arsenal

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto