Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Omgångens lag, vecka 3

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Twitter: @atnilsson

Tredje omgångens lag är här! Denna gång med en 4-3-3-uppställning utifrån helgens prestationer!

Min önskan vore också att ni bidrar med era elvor (behövs ej motiveringar) och skriver dessa i kommentarsfältet. Dessa planerar jag att sammanställa och göra en “total” för er läsare att jämföra med min “totala” i slutet av säsongen. Mycket nöje!

Mathenia

Träsch-Hummels-Vestergaard-Rodriguez

Malli-Kagawa-Roger

Müller-Muto-Castaignos

Christian Mathenia, SV Darmstadt 98 (1)

Det var inte riktigt målvakternas helg och därför var det den position i helgens elva som var svårast att hitta. Valet föll dock på nykomlingen Darmstadts Christian Mathenia som höll nollan hemma mot Hoffenheim. Bortalaget hade övertaget under stora delar av matcher och skapade massvis med chanser, men Mathenia höll tätt och var stabil i målet.

ANNONS

Christian Träsch, VfL Wolfsburg (1)

För inte länge sedan sågs Träsch som en tänkbar landslagsman. Men skadebekymren har hindrat hans framfart och gjort att han ofta har fått kämpa sig ikapp. I helgens övertygande seger mot Schalke var Träsch en av Wolfsburgs bästa spelare. Han stängde sin kant och var aktiv i det offensiva spelet. Mycket bra insats av en spelare som har mycket att ge förutsatt att han håller sig frisk.

Mats Hummels, Borussia Dortmund (3)

Nu börjar lovorden ta slut för Mats Hummels. Återigen visade han upp sig från sin absolut bästa sida. Han agerar med pondus och självförtroende, är stark i defensiven och bidrar i offensiven med intelligenta passningar. Dortmund kan skatta sig lyckliga att Hummels valde att stanna i Dortmund och inte lämna för pengarna i England.

Jannik Vestergaard, Werder Bremen (1)

ANNONS

I vintras lämnade Vestergaard Hoffenheim för spel i Bremen. I sin nya klubb har han fått mer speltid och har visat varför han hör hemma i Bundesliga. I helgen stod han för en stark insats när Bremen besegrade Mönchengladbach hemma med 2-1. Nästintill felfri i försvarsspelet och dessutom målskytt. Det är inte konstigt att Vestergaard har ryktats på väg bort.

Ricardo Rodriguez, VfL Wolfsburg (1)

Även den andra ytterbacken i veckans elva kommer från Wolfsburg. Ricardo Rodriguez noterades inte bara för ett mål utan var också riktigt bra på sin vänsterkant under hela matchen. Offensivt riktigt bra och gjorde det även bra defensivt. Frågan är hur länge Wolfsburg kommer att få behålla Rodriguez med tanke på vilken nivå han håller.

Yunus Malli, FSV Mainz 05 (1)

Hela Mainz stod för en bra insats mot Hannover och en av spelarna som verkligen stod ut var mittfältaren Malli. Mittfältaren var kreativ på mittfältet och stod för viktiga passningar framåt och gjorde det svårt för Hannovers försvar. Dessutom noterades Malli för ett mål vilket krönte hans fina insats.

ANNONS

Shinji Kagawa, Borussia Dortmund (1)

Många spelare har fått en ny push sedan Thomas Tuchel kom till Dortmund. En som verkligen har hittat rätt är Shinji Kagawa som hade en tuff återkomstsäsong men som nu börjar visa sitt gamla jag. Delaktiga i Dortmunds alla mål i helgen och ett riktigt energiknippe på mittfältet.

Roger, FC Ingolstadt (2)

Hemma förlorar, borta vinner Ingolstadt – så ser det ut efter tre omgångar. Borta mot Augsburg blev seger med 1-0 efter en stark laginsats av nykomlingarna. På mittfältet visade Roger upp precis den kvalitet som han visade upp i premiären mot Mainz. Taktiskt intelligent, täcker ytor och vinner tillbaka bollen. Ingolstadts stora utropstecken hittills.

Thomas Müller, Bayern München (3)

Pep Guardiola anpassade sin taktik efter motståndet när Bayern slog Leverkusen hemma i helgen. Det spelade ingen roll för Thomas Müller som visade upp vilken viktig kugge han kommer att bli för Bayern i år. Tvåmålsskytt och ett ständigt hot mot Leverkusens försvarslinje.

ANNONS

Yoshinori Muto, FSV Mainz 05 (1)

Det var mycket uppståndelse kring denne Muto när han värvades till Mainz. För Mainz knep honom nämligen framför ögonen på Chelsea och många undrade om det kunde vara ett riktigt fynd för Mainz. I helgen visade Muto upp att han kan vara Okazakis perfekte ersättare. Muto gjorde två mål och visade att han kommer att störa många försvar framöver.

Luc Castaignos, Eintracht Frankfurt (1)

Frankfurt krossade Stuttgart med 4-1 på bortaplan och matchens stora gigant var anfallaren Luc Castaignos. Den tredje anfallaren i veckans elva noterades även han för två mål och var på språng hela tiden mot ett Stuttgartförsvar som inte kunde stoppa honom. Castaignos är omgångens spelare och det med råge.

Publicerad 2015-08-31 15:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto