Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Wendt borde vara given i ett svenskt landslag

Twitter: @atnilsson

ANNONS

Återigen är Oscar Wendt uttagen i veckans lag av Kicker. Det är visserligen ingen given värdemätare för kvalitet. Har man en bra vecka, konkurrensen är låg, så är chanserna goda för att man ska komma med. Speciellt på en position där det kanske saknas de absolut mest namnstarka spelarna.

Men någonting säger ändå utnämningen. För även om kvaliteten kan variera krävs det fortfarande att man gör bra insatser för att komma med och Oscar Wendt har gjort det tre gånger under hösten. Ingen annan ytterback har gjort det flera gånger och endast fyra spelare har blivit uttagna flera gånger är Wendt. Vilka? Douglas Costa, Thomas Müller, Henrikh Mkhitaryan och Joel Matip, några av de absolut bästa spelarna Bundesliga har att bjuda på. Det säger en del, en hel del faktiskt.

En av de vanligaste frågorna jag får i samband med landslagsuttagningar är: ”hur bra är egentligen Wendt?” En rimlig fråga med tanke på hur få gånger under Hamréns era som Wendt har blivit uttagen. Istället har Wendt fått se många andra spelare ta platsen som ytterback. Olsson, Safari, Bengtsson – men sällan eller aldrig Wendt.

ANNONS

Och än mer aktuell blir den eftersom att Wendt mer eller mindre varit given i Mönchengladbachs startelva under de senaste säsongerna. Såväl under perioderna då klubben haft det svårt men även när klubben har varit med och slagits om topplatserna i Bundesliga. Få andra svenska spelare kan visa upp en sådan status på en position i europeiskt topplag som är representerat i Champions League som Wendt.

Det är också därför det blir konstigt att Wendt inte är med i landslaget. Han spelar i ett topplag i Tyskland. Bundesliga är numera en av Europas bästa ligor. Wendts styrkor ligger kanske främst i det offensiva spelet men det betyder inte att han är totalt oäven defensivt, för det är han inte. Och han är inte heller en spelare som viker ned sig när laget går dåligt. Wendt var en av de få som faktiskt höll någorlunda klass när Mönchengladbach inledde säsongen med idel förluster.

ANNONS

För mig som har följt Bundesliga i flera år är det orimligt att Wendt inte är med i landslaget. För mig är det underligt att han lever i en sådan undanskymd tillvaro i svensk media, media som söker fotbollsstjärnor att följa. Wendt är dessutom ingen person som är mediaskygg, snarare tvärtom. I min värld är Wendt topp 3 svenska spelare som vi just nu har ute i Europa. Så pass bra är han men han åtnjuter inte alls den uppbackning som han förtjänar från svenskt håll.

När det nu vankas EM-slutspel vore det för mig oförklarligt om Hamrén skulle välja att bortse från Wendt om han är frisk. Ingen svensk ytterback är mina ögon bättre, även om Hamrén säkerligen kan hitta små poänger till sin fördel för att inte ta ut Wendt. Men om Sverige planerar att skicka sitt bästa lag till Frankrike och göra allt för att gå vidare från gruppen, då ska Wendt med. Det råder det absolut inga tvivel om.

ANNONS
Publicerad 2015-12-07 kl 13:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto