Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Nye tränaren ger Stuttgart hopp

Twitter: @atnilsson

ANNONS

VfB Stuttgart

Tränare: Jürgen Kramny (Alexander Zorniger sparkad 24/11)

Tabellplacering: 15 av 18

Poäng: 15

Målskillnad: 22:37 (-15)

Mitt tips: 8 av 18

Betyg: + (Ok)

Förväntningarna på Stuttgart var stora inför säsongen. Alexander Zorniger kom in som den nya filosofen som skulle föra Stuttgart ur botten och tillbaka mot säker mark i ligan. Men Zornigers medverkan i Stuttgarts historia blev knappt en fotnot och den nye tränaren Jürgen Kramny har fått jobba i motvind. Kramny har dock gjort det bättre och Stuttgart återfinner sig på säker mark, något man vill bygga vidare på när vårsäsongen drar igång.

Höstens tre plus

+ Daniel Didavi

Den spelare som har stått ut mest i Stuttgart under hösten är Daniel Didavi. Den tekniske mittfältaren har imponerat och det är inte förvånande att såväl Leverkusen som Wolfsburg har ryckt i honom. Med 7 mål på 16 matcher är Didavi Stuttgarts bäste målskytt under hösten och han kommer under våren att bli en nyckel för att undvika nedflyttning.

ANNONS

+ Tränarbytet

Alexander Zorniger kom in som en frälsare men lämnade som makalös desillusion. In kom Jürgen Kramny som haft hand om U23-laget i klubben och med Kramny kom också en positivism som har givit resultat. Kramny har återgått till grunderna, försökt få ut det mesta av sitt spelarmaterial och återfått glädjen i laget. Mer kan man inte begära av ett oplanerat tränarbyte.

+ Avslutningen

Hösten var långt ifrån vad Stuttgart hade tänkt sig men avslutningen gav hopp om mer. I de tre sista matcherna gick man obesegrade och i den sista matchen besegrade man Wolfsburg med 3-1 vilket gav mersmak. Mycket från hösten är det bara att glömma för Stuttgart men avslutningen kan man ta med sig.

Höstens tre minus

– Försvarsspelet

Med 37 mål har Stuttgart släppt in flest mål (5 mål till godo på Bremen som ligger tvåa på listan). Nyförvärvet från Dortmund Mitchell Langerak har gått skadad hela hösten vilket har gjort att den polske målvakten Przemyslaw Tyton stått flest matcher (även talangen Vlachodimos har stått i 3 matcher). Han har haft sina stunder, men många gånger haft det tungt. Försvarsspelet i sig har inte imponerat och det behöver Kramny få ordning på vilket höstavslutningen gav hopp om.

ANNONS

– Alexander Zorniger

Om jag nämnde tränarbytet som ett plus måste jag nämna Alexander Zorniger som ett minus. Tränare som kom in med stora förhoppningar och att göra något väldigt speciellt i Stuttgart föll platt. Detta trots att många motståndartränare hyllade Stuttgarts fotboll. Zorniger var en besvikelse och den nya inslagna vägen Stuttgart skulle ta brast lika fort som den hittat fäste.

– Närkampsspelet

Ett mål som Stuttgart hade med säsongen var att man skulle stressa sönder motståndarna och vinna boll fort. Med facit i hand kan man enkelt säga att det inte fungerade. Stuttgart återfinner sig högt på listan över antalet domarblåsningar emot sig och är långt ned på listan över vunna närkamper (endast Mainz är sämre). Det är något som man måste förbättra om man vill klättra i tabellen.

ANNONS

Vad som inger hopp

+ Truppens potential

Få var det som trodde att Stuttgart återigen skulle befinna sig i bottenstriden efter två gastkramande säsonger. Men den gamla visan har visat sig sann och Stuttgart får återigen rikta in sig på att undvika nedflyttning. Av lagen i bottenstriden skulle jag dock säga att Stuttgart är det lag som besitter den kanske starkaste truppen. Martin Harnik och Daniel Ginczek har gått skadade under hösten och kommer komma tillbaka vilket blir ett luft. Spelare som Christian Gentner, Daniel Didavi och Filip Kostic kommer att kunna höja sig ytterligare snäpp. Dessutom har man värvat in Kevin Großkreutz och Artem Kravets vilket känns som bra förstärkningar. Så truppen talar för att Stuttgart ska kunna distansera sig från den absoluta botten.

Vad som inger tvivel

– Historiken

ANNONS

Det är inte första gången som Stuttgart underpresterar. De senaste två säsongerna har klubben gått in i säsongerna med en positiv känsla utan att lyckas få ut något bra resultat och det oroar självklart inför våren. Trots att man har haft många namnkunniga och duktiga spelare har pressen visat sig tydlig i sydvästra Tyskland och det är något som mycket väl kan påminna sig.

Mitt tips: 12 av 18 (säker mark)

Det har överraskat mig att Stuttgart är i botten. Mest då jag anser att Stuttgart har en klart bättre trupp än vad tabellplaceringen vittnar om. Alexander Zorniger visade sig vara en helt felaktig lösning för Stuttgart men den nye tränaren Kramny verkar ha hittat rätt. Hans attityd skiljer sig totalt från Zornigers. Det finns en glädje och tillgivenhet i Stuttgart nu som inte fanns där innan. Truppen är, som sagt, bra och jag förväntar mig ett rejält tabellyft under våren.

ANNONS

Tidigare texter:

Publicerad 2016-01-09 kl 14:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto