Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En förlust, en seger – och några frågetecken mindre för Löw

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Twitter: @atnilsson

  • Landskamperna rätade ut några frågetecken för Löw inför sommarens EM.
  • Högerbacksplatsen är det enda stora frågetecknet kvar.
  • EM-startelvan är mer eller mindre rotad – 13-14 spelare slåss om platserna.

Ett b-betonat Tyskland slog ett b-betonat Italien med 4-1 och ordningen var återställd efter förlusten mot England. Mardrömsmotståndaren Italien, som man inte slagit sedan 1995, var besegrade och landslagssamlingen hade åtminstone resulterat i en seger.

Nu är dock varken förlusten eller segern det som Jogi Löw tar med sig. Det är de spelmässiga insatserna och inte minst har de frågetecken han haft inför samlingen nu fått svar. Och överlag får man ändå säga att Löw kan vara positiv med vad han har sett under matcherna mot England och Italien.

Annons

Kölns Jonas Hector har varit valet som vänsterback och nu är mer eller mindre etablerad på den rollen i landslaget. Målskytt mot Italien och två habila insatser gör att han ser ut att vara ohotad på positionen inför sommarens EM. Löw har trots allt inte val i överflöd på den positionen och det känns orimligt att en Marcel Schmelzer kommer att kunna utmana trots att han går mot en bra säsong.

Mario Gomez visade mot England att han är en anfallare att räkna med och troligtvis den ende renodlade anfallaren som Löw kommer att ta med till sommarens EM. Speltiden i Turkiet har givit honom självförtroendet åter och förutsatt att han inte åker på någon skada så kommer Gomez att vara ett alternativ för startelvan i premiären mot Ukraina.

Emre Can och Sebastian Rudy fick båda varsin match på sig att övertyga Löw varför just en av dem skulle vara det främsta alternativet som högerback (Rudy visserligen lite högre upp i banan). Ingen imponerande och Löw kan inte påstå att han känner sig säker på vem han kommer att välja. Inte omöjligt att vi får se en frisk Benedikt Höwedes eller Shkodran Mustafi när turneringen drar igång i sommar. Jag håller dock Erik Durm som en stor dark horse, en spelare jag gärna skulle se om han fortsätter på den inslagna vägen i Dortmund.

Annons

En spelare som verkligen briljerade var Toni Kroos som i sin ”quarterbackroll” verkligen har hittat rätt i Löws landslag. Kampen om rollerna på det centrala mittfältet har varit en av de mest intensiva i Tyskland – om man bortser från vem som ska vara andremålvakt – men för mig är det givet att Kroos ska fylla en av de två till sommaren. Sedan är frågan om det blir Bastian SchweinsteigerSami Khedira eller Ilkay Gündogan som startar bredvid.

Och Mario Götze nätade på Allianz Arena igen och visar att han trivs när han får förtroende och känner sig trygg – vilket han gör i landslaget. Götze har visserligen inte formtoppen och det finns mycket kvar att jobba på efter det långa skadeuppehållet – i minst fysiskt – men han kommer att vara en joker i sommarens EM.

I övrigt visade det sig att Tyskland verkligen saknar skadade Jerome Boateng, inte minst mot England. Nu verkar Löw dock inte behöva oroa sig för att Boateng inte kommer att medverka för av vad det verkar är mittbacken tillbaka i spel inom några veckor. Tillsammans med Mats Hummels bildar Boateng ett av landslagsvärldens bästa mittbackspar.

Annons

Allt som allt gav samlingen egentligen bara bekräftelser på det vid redan vet: att Löw inte planerar att göra några stora förändringar i sin startelva till EM. Det skulle förvåna mig mycket om någon spelare kommer in på sluttampen som vi inte sedan tidigare har nämnt. Möjligen Erik Durm då, men i övrigt känns det som om Löw väljer mellan 13-14 spelare som kommer att stå i startelvan.

Min EM-startelva: Manuel Neuer; Erik Durm, Jerome Boateng, Mats Hummels, Jonas Hector; Ilkay Gündogan, Toni Kroos; Thomas Müller, Mesut Özil, Marco Reus; Mario Gomez

Vad jag tror Löw kommer att starta med i EM: Manuel Neuer; Shokdran Mustafi, Jerome Boateng, Mats Hummels, Jonas Hector; Sami Khedira, Toni Kroos; Thomas Müller, Mesut Özil, Marco Reus; Mario Götze

Publicerad 2016-03-30 10:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto