Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Tah helt rätt ersättare till Rüdiger

Twitter: @atnilsson

Första träningen på fransk mark och redan den första skadan. I en duell med Thomas Müller skadade sig Antonio Rüdiger så pass allvarligt att han missar resten av turneringen. En ersättare lär behövas och för mig finns det ett givet val – en nykomling som imponerat i Bundesliga i säsongen.

Inför lite drygt tusen personer genomförde Tyskland sitt första träningspass vid sin bas i Évian. Det var med största sannolikhet landslagets första och sista publika träning under mästerskapet och oturen var framme omedelbart. Försvararen Rüdiger, till vardags i italienska Roma, fick kliva av korsbandsskadad och blir borta för en oviss tid framöver. Ett dråpligt slag för försvararen som troligen hade fått starta i premiären bredvid Jerome Boateng i mittbackslåset och som dessutom haft ögonen från Chelsea på sig.

ANNONS

För förbundskapten Joachim Löw betyder skadan att han nu behöver fundera ut både vem som ska spela högerback och vem som ska spela mittback i premiären. I truppen finns redan Benedikt Höwedes, Shokdran Mustafi och Joshua Kimmich som alla kan agera mittbackar. Men det finns stora tvivel om någon av dessa kan lösa den lucka som nu Rüdiger lämna bakom sig, ingen av dessa tycks besitta de kvalitéer som Löw vill se i Boatengs kompanjon i mittlåset.

Därför var det inte konstigt att Löw utnyttjade möjligheten att kalla in ytterligare en spelare i Rüdigers frånvaro och valet föll på en försvarare som var halvvägs iväg på sin egen semester. För kvar i Tyskland fanns en mittback som har alla möjligheter och förutsättningar för att kunna gå in i backlinjen och ackompanjera Boateng i jakten på EM-guldet tills dess att Mats Hummels blivit fullt kurerad. Naturligtvis pratar vi om Jonathan Tah.

Den 20-årige mittbacken har haft en strålande säsong i Leverkusen dit han värvades inför säsongen från Hamburg. Tah var ett oprövat kort på högsta nivå men klev in omedelbart i Leverkusens backlinje och imponerade. Med sina 194 centimeter och 92 kilo är Tah en reslig mittback som inte ger något intryck av att vara begränsad av sina fysiska förutsättningar. Han kanske inte besitter den där extraordinära snabbheten, men han är inte heller en mittback som lätt blir översprungen av sina motståndare.

ANNONS

I min värld är Tah ett perfekt komplement till Boateng i backlinjen. 20-åringen kan komma in och spela sitt spel, veta att Boatengs atletiska förmåga och erfarenhet kommer att vara en trygghet i en högt stående backlinje. Tah är tillräckligt intelligent och bollskicklig för att kunna agera som en spelande mittback och vara ett offensivt vapen på fasta situationer, så som det förväntas av en mittback i landslaget. Där ser jag fördelar för Tah mot Kimmich vars fysisk inte är av samma klass, en något matchotränad Höwedes och en Mustafi som blandar och ger.

Under säsongen i Leverkusen har Tah prövats i Bundesliga, i Champions League och i Europa League och han har aldrig gjort bort sig. Den unge mittbacken är en spelare som lyfter sig med uppgiften, en spelare som hela tiden tycks nästa kliv upp på trappsteget trots att man inte tror han är där riktigt ännu. Det var inte för inte som han gjorde sin a-landslagsdebut i mars i år mot England. Löw kände redan då att Tah kunde vara ett alternativ till sommarens EM.

ANNONS

Med tanke på allt detta fanns det många argument till varför Löw skulle kalla in Tah som ersättare. Mittbacken har en stark säsong bakom sig, har visat i Leverkusen att han håller på högsta nivå, har fina fysiska förutsättningar för att passa in i Löws spel och är redo för att representera landslaget i de stora turneringarna. För mig var valet givet. Jag tror att Tah kommer att göra succé.

Publicerad 2016-06-08 kl 10:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto