Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Sané är värd sina pengar

Twitter: @atnilsson

ANNONS

En lång följetong är äntligen över. Leroy Sané har kritat på för Manchester City och med det har britterna knutit åt sig en av Europas mest eftertraktade talanger. Jag kan inte se något annat än att det blir succé.

Schalke 04 försökte in i det sista att behålla sin kronjuvel. Av alla talanger som har gått igenom klubbens framgångsrika ungdomsakademi under de senaste åren har Sané utan tvivel varit en av de mest omtalade.

Det var under förra året, i Champions League mot Real Madrid, som Sané fick sitt stora genombrott. På Santiago Bernabeu klev han in från praktiskt taget ingenstans och imponerande mot stjärnorna på den spanska huvudstaden. Sané vred och vände både sig själv och motståndarna och var det stora utropstecknet på planen.

Sedan dess har Sané gjort en kometkarriär. I Schalke har han fått tagit mer plats, inte minst för att klubbfostrad spelare i Julian Draxler lämnade inför säsongen, och därmed blev Sané näste stora hemmason att representera Schalke i den smaragdblå tröjan.

ANNONS

Ett litet krutpaket, snabb och atletiskt med en enorm begåvning för bollen så har Sané bländat de många åskådare som har sett honom spela under det senaste året. Det har varit allt från fantastiska soloräder (målet mot Hertha Berlin bör ni googla upp) till intelligenta framspelningar och osjälviska löpningar för att hjälpa sina lagkamrater.

Det gick så fort att Sané själv knappt kunde hänga med. Från att ha varit en stor talang till att vara aktuell och senare uttagen i landslaget inom loppet av drygt ett år. Förbundskaptenen Joachim Löw talade sig varm om Sané, trots att han inte fick särskilt mycket speltid under EM i somras.

Med sina raffinerande, nästan oförklarliga löpvägar har Sané förmågan att kunna luckra upp försvar helt på eget vis. När man pratar om att en fotbollsspelare har det utan att kunna sätta fingret på det, så är det någonstans vad Sané har. Han har det, men det är väldigt svårt att förklara exakt vad det är han har mer än en oerhört speciell och unik förmåga att kunna genomföra saker på egen hand och det i en enormt högt tempo.

ANNONS

För Pep Guardiola, som följt Sanés utveckling med noggranna ögon, har Schalketalangen varit en given värvning av just den här anledningen. Sané har alla egenskaper och fysiska förutsättningar för att kunna bli riktigt stor. Och Guardiola är den som ska sätta ord på det där detet så att Sané blommarut de sista nödvändiga stegen. Något jag är övertygad om att Guardiola kommer att lyckas göra.

Det ryktas om att Sané kostar City runt €55 miljoner. Ett kap i mina ögon. Slår man ut det över flera år är det ingen kostnad att prata om och Guardiola är helt rätt person att föra Sané till nästa nivå. Förutsättningarna i England kommer inte att vara några problem för Sané att hantera. Ett år i Schalke hade kunnat göra gott, men en framtid i City under Peps ledning kommer att göra honom än mer gott. Även om Citysupportrarna kanske får vänta lite på hans absoluta genombrott. Men det kommer att komma. Garanterat.

ANNONS
Publicerad 2016-08-01 kl 17:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto