Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Bundesligatipset 16/17

Twitter: @atnilsson

Ikväll är det så dags för Bundesligapremiär vilket betyder att det är dags för mig att tippa årets säsong (var inte oroliga, jag kommer att göra en genomgång av de fyra återstående lagen). Bjuder inte på några större överraskningar i min tippning, men sen är jag en usel tippare också så förvänta er inte att jag sitter på någon som helst sanning!

ANNONS

1. Bayern München (15/16: Plats 1)

– Något annat än att tippa Bayern som etta känns inte rätt. Har gjort två riktigt starka förstärkningar och har en av världens bästa trupper. Litet frågetecken för Ancelotti och hans anpassningstid, men Bayern är för bra för att slarva bort det här.

2. Bayer Leverkusen (15/16: Plats 3)

– Om det är något år Leverkusen ska kunna ta chansen och utmana Bayern så är det i år. Mycket spännande värvningar och visade under våren upp vilken kapacitet de har när allting faller på plats. I mina ögon Bayerns största utmanare.

3. Borussia Dortmund (15/16: Plats 2)

– Det har varit stor spelaromsättning i Dortmund under sommaren och det tror jag kommer visa sig under säsongen. Kommer att ta tid innan allting är på plats och på sikt tror jag att det blir riktigt bra. Går mot en poängmässigt bättre vår än höst, tror jag.

ANNONS

4. Borussia Mönchengladbach (15/16: Plats 4)

– Mönchengladbach gör mycket rätt och värvar klokt, likaså den här sommaren. Xhaka var visserligen en stor förlust men Kramer är en fullgod ersättare. Har fortfarande ett litet frågetecken för tränaren Schubert men Mönchengladbach kommer att greja en CL-plats.

5. Schalke 04 (15/16: Plats 5)

– Stora förändringar har det varit i Schalke under sommaren med ny sportchef och ny tränare. På sikt tror jag stenhårt på det nya konceptet men det kan halta under den första säsongen. Tillräckligt bra för att nå en av Europaplatserna och utmana om Champions League.

6. VfL Wolfsburg (15/16: Plats 8)

– Förra årets stora besvikelse tror betydligt mer på i år. Full fokus på de inhemska turneringar och med Mario Gomez har man fått in en strålande målskytt i laget. Kan fortfarande ske mycket innan fönstret stänger men Wolfsburg borde vara med där uppe och knipa en plats till Europa League.

ANNONS

7. FC Köln (15/16: Plats 9)

– Köln är inte ligans roligaste lag, men det är ett lag som har hög lägstanivå och som sällan gör bort sig. Sommaren har bara befäst den känslan och betydelsen av att klubben lyckats behålla Hector och Horn är stor. Jämnheten är deras styrka och kommer att föra dem uppåt i tabellen.

8. Hamburger SV (15/16: Plats 10)

– Äntligen börjar det hända positiva saker i Hamburg. Efter år av kriser och kaos börjar det att ske en utveckling i rätt riktning och inför årets säsong ser man bättre ut än på länge. Fortfarande en varning för att det kan bli oroligt i motgång, men Hamburg ska hamna på den övre halvan.

9. FSV Mainz 05 (15/16: Plats 6)

– Mainz lyckades med att knipa en plats i Europa League förra säsongen och imponerade med sitt intensiva spel. I år har många andra klubbar förstärkt sig medan det har varit stiltje i Mainz. Kommer inte kunna upprepa bedriften utan det blir ett litet tapp i tabellen den här säsongen.

ANNONS

10. TSG Hoffenheim (15/16: Plats 15)

– Hoffenheim såg länge ut att vara dömda för nedflyttning förra säsongen men räddades av tränaren Nagelsmanns fingertoppkänsla. Nu är siktet högt inställt och klubben har gjort många bra värvningar under sommaren. Det kommer att betyda ett rejält lyft i tabellen för klubben.

11. Werder Bremen (15/16: Plats 13)

– Bremen har verkligen stått för en spännande sommar där flera mycket intressanta namn har kommit in. Inte minst Max Kruse som kommer att bli en nyckelspelare. Både Kruse och Pizarro saknas dock i inledningen av säsongen, men Bremen kommer trots det att hamna högre upp i tabellen den här säsongen.

12. Hertha Berlin (15/16: Plats 7)

– Hertha såg länge ut att vara på väg mot en plats i Champions League under förra säsongen men avslutade svagt. Under sommaren har man inte gjort några riktigt nämnvärda förstärkningar och jag tror att det betyder ett rejält fall i tabellen. Kommer att hamna i mitten, troligen nedre halva.

ANNONS

13. FC Augsburg (15/16: Plats 12)

– En sommar med en rejäl omställning för Augsburg efter att tränaren sedan fyra år tillbaka lämnat. Även mittbacksparet har försvunnit och lämnat ett stort hål efter sig. Augsburg är för bra för att åka ned, men inte tillräckligt bra för att sluta på en bättre placering än förra säsongen.

14. RB Leipzig (nykomling)

– Leipzig har haft högt ställda ambitioner och hopp om Bundesliga sedan år tillbaka. Nu är man äntligen i finrummet men förstärkningar har uteblivit och truppen ser tunn ut. Jag tror inte att man kommer att etablera sig högt upp i tabellen direkt utan får se sig om för att inte bli involverade i bottenstriden.

15. SC Freiburg (nykomling)

– Ytterligare en nykomling som är tillbaka efter en säsong i den tyska andraligan. Freiburg har inte förstärkt sig nämnvärt men står för stabilitet och trofasthet. Man har en tydlig spelidé och vet vad man vill uppnå. Det räcker för att undvika både kval och nedflyttning den här säsongen.

ANNONS

16. Eintracht Frankfurt (15/16: Plats 16)

– Förra året kämpade Frankfurt mot nedflyttning hela säsongen och klarade sig efter en stark avslutning. Under sommaren har flera erfarna och viktiga spelare lämnat klubben och ersatts med mer orutinerat folk. På pappret ser Frankfurt inte övertygande ut och jag tror att det blir ytterligare en tuff säsong.

17. FC Ingolstadt 04 (15/16: Plats 11)

– Förra årets nykomling imponerande på många med sin höga press och disciplinerade spel. Under sommaren har tränaren lämnat och flera nyckelspelare, men på värvningssidan har det sett tamare ut. Ingolstadt kommer att gå en tuff säsong till mötes och jag tror att Bundesligasejouren endast varar i två år.

18. SV Darmstadt 98 (15/16: Plats 14)

– Den andra nykomlingen förra året som flög igenom säsong på ett heroiskt sätt och klarade sig undan nedflyttning (något alla hade trott på förhand). Men sommaren har inte varit snäll mot Darmstadt som förlorat tränare, spelare och knappt kunnat bygga ihop det igen. Allt annat än en jumboplacering vore en skräll.

ANNONS

Sammanställd tabell

1. Bayern München

— CL —

2. Bayer Leverkusen

3. Borussia Dortmund

4. Borussia Mönchengladbach

— EL —

5. Schalke 04

6. VfL Wolfsburg

—   —

7. FC Köln

8. Hamburger SV

9. Mainz 05

10. TSG Hoffenheim

11. Werder Bremen

12. Hertha Berlin

13. FC Augsburg

14. RB Leipzig

15. SC Freiburg

— Kval —

16. Eintracht Frankfurt

— Nedflyttning —

17. FC Ingolstadt

18. SV Darmstadt 98

Publicerad 2016-08-26 kl 11:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto