Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Omgång 2: "Hans hårddisk är helt tom"

Twitter: @atnilsson

ELVAN #2

Pohjanpalo (B04) – Lewandowski (FCB) (2) – Philipp (SCF)

Grifo (SCF) – Goretzka (S04) – Ilsanker (RBL) – De Blasis (M05)

Mavraj (FCK) – Martinez (FCB) – Bruma (WOB)

Casteels (WOB)

Omgångens…

…finne

Herre min skapare! Joel Pohjanpalo bytts på nytt in i underläge 0-1 för Leverkusen hemma mot Hamburg och vänder på matchen på egen hand genom att stå för ett hattrick. Pohjanpalo som under sina tidigare säsonger varit helt uträknad i Leverkusen och skickats iväg på lån, men den här sommaren valde att stanna, ser nu ut att kunna få ut den potential som man tidigare förutspått. Finlands förbundskapten Hasse Backe är nog mer än nöjd över Pohjanpalos start.

ANNONS

…tweet

Leverkusen gladde sig åt sin hattrick-skytt.

…skada

Det tog inte mer än tio sekunder innan Karim Bellarabi tog sig mot ljumsken efter att ha sträckt sig efter bollen i sin första närkamp. Bellarabi fick kliva av omedelbart och ser ut att bli borta i flera veckor. Trist för Bellarabi, trist för Leverkusen.

…tabbe

Tillägnas Hoffenheims Oliver Baumann som snöpligt släppte in Jhon Cordobas svaga skott mot Mainz.

…mål

Tillfaller föga förvånande vår finske vän Joel Pohjanpalo vars andra strut var ett mål som jag föll för. Att i sådan hög hastighet få till en sådan praktfull träff när kroppen är på väg i fel riktning är otroligt imponerande. Helt otagbart för René Adler i Hamburgkassen.

…snackis

RB Leipzig blev måltavla för en diskussion efter att ha avkrävt Dortmunds supportrar deras tröjor när de skulle sätta sig på en av hemmasektionerna (ej klack). Tyska klubbar har generella regler men endast Leipzig i Bundesliga har en regel som säger att man inte får bära motståndarnas merch på en av sina egna läktare. Istället fick supportrarna sitta i bar överkropp (gick fint i 28 grader), men diskussion lär följa.

ANNONS

…uttalande

Han har stor potential, men hans hårddisk är helt tom när det kommer till gegenpressing, konstaterade Leipzigs tränare Ralph Hasenhüttl om nyförvärvet Oliver Burke.

…teamplayer

Sven Müller debuterade för FC Köln i målet och höll nollan borta mot Wolfsburg. Den 20-årige målvakten spelar till vardags i klubbens andralag och var nöjd efter sin lyckade debut i Bundesliga. Müller uttryckte dock tydligt att han hoppades att förstemålvakten Timo Horn skulle vara tillbaka så snart som möjligt. Ödmjukt. Horn hade trots skada rest med laget som extra stöd till just Müller.

…vändning

Från 1-4 till 4-4 lyckades Hoffenheim vända matchen mot Mainz. En otrolig comeback efter att ha sett helt bortgjorda ut under första halvlek. Men ett rött kort på Mainz Bussmann och Hoffenheim kunde jobba sig in i matchen och ta ytterligare en poäng.

ANNONS

…summa

19 268,05 euro kostade det tifo som Schalkes supportrar brände av inför matchen mot Bayern.

schalke_bayern_choreo_5_edited

…felstart

Schalke förlorade sin andra Bundesligamatch under den nye tränaren Markus Weinzierl. Weinzierl är den första tränaren sedan Diethelm Ferner (1984) som förlorar båda sina inledande Bundesligamatcher med Königsblau.

…återkomst

Efter 1211 dagar var Mario Gomez åter tillbaka i Bundesliga. Det blev inget mål i debuten för Wolfsburg men det fanns helt klart tendenser som talar för att det kan bli ett antal framöver.

…utandning

När fansen skanderade Nils Petersens namn nere i Freiburg var det ett tecken på respekt. Efter att ha missat en avgörande straff i OS-finalen mot Brasilien fick han nu revansch när han satte helgens straff mot Mönchengladbach. En match Freiburg för övrigt vann med 3-1.

Resultat

ANNONS

Schalke 0-2 Bayern

Wolfsburg 0-0 Köln

Freiburg 3-1 Mönchengladbach

Ingolstadt 0-2 Hertha Berlin

Leverkusen 3-1 Hamburg

Darmstadt 1-0 Frankfurt

Leipzig 1-0 Dortmund

Bremen 1-2 Augsburg

Mainz 4-4 Hoffenheim

Publicerad 2016-09-12 kl 09:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto