POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Vill tro på Leverkusen - men gör det inte

 Följ mig på Twitter: @atnilsson

Med Bayern München och Borussia Dortmund vidare har två av tre tyska klubbar tagit sig vidare i Champions League. Ikväll har Bayer Leverkusen möjlighet att göra det, men efter förlusten hemma med 2-4 mot Atlético de Madrid är chanserna små, för att inte säga minimala för att de ska lyckas.

Jag vill tro att Leverkusen har sina chanser. Jag vill tro att de ska kunna lyckas med det omöjliga och vända det här till sin fördel. Men jag gör det inte. Det finns ingenting i min värld som talar för att Leverkusen ska kunna lyckas sätta någon form av press på spanjorerna ikväll.

Helgens match mot Werder Bremen slutade 1-1. Det var den första matchen med Tayfun Korkut vid rodret men den nye tränaren fick ingen snabb effekt på laget. Leverkusen hade sina möjligheter, men har fortfarande förtvivlat svårt att få spelet att flyta utan brister.

Korkuts stora styrka är hans förmåga att etablera bra och starka relationer till spelare. Nästan alla spelare han haft i Hannover och Kaiserslautern vittnar om hans förmåga att kunna prata med spelarna utanför planen. Hur tränaren för med sig en god stämning till truppen. Vilket är jättebra, men jag vet inte om det var exakt vad som behövdes i Leverkusen.

Jag förstår att Leverkusen ville distansera sig från den tidigare tränaren Roger Schmidt så mycket som möjligt, att klubben inte ville fortsätta med någon av hans assisterande. Tydligen ansåg klubben också att ingen av klubbens ungdomstränare var mogen nog för uppgiften, vilket annars har varit en standardväg för tyska klubbar på sistone.

Så där fanns Korkut ledig på marknaden som kunde tänka sig ett korttidskontrakt. För klart att det fanns andra intressanta namn, åtminstone mer meriterade sådana, men en Bruno Labbadia hade säkerligen inte accepterat ett kontrakt som bara löpte fram till sommaren. Därför fick Leverkusen för stunden nöja sig med Korkut.

Vad jag vill säga är att Korkut inte var den optimala lösningen, men en av få tänkbara om jag får gissa hur tankarna gick i Leverkusen. Valet sätter klubben i en situation där allting läggs i händerna på en förhållandevis oerfaren tränare på den här nivån. I kvällens uppgift bottnar han inte, men kanske kan han ändå blomstra i den.

Jag har inga stora förväntningar på Leverkusen ikväll. Ingen har väl det. Möjligen är just det till deras fördel. Ingen förväntar sig att Leverkusen ska lyckas fälla Atlético. Ytterst få förväntar sig ens att Leverkusen ska få med sig ett någorlunda bra resultat. Därför kan tyskarna gått ut helt utan oro och press för vad som sker ikväll. Förlorar Leverkusen med 4-0 kommer det bara vara en axelryckning, får de oavgjort eller en seger är det bara en bonus. Ett avancemang – ja, det vore en bragd.

I laget finns ju spelare som ska kunna göra det lilla extra. Vi vet att Karim Bellarabi, Chicharito, Julian Brandt med flera har kvalitet nog att göra skillnaden i en sådan här match. Det är bara att jag inte förväntar mig att det sker. För de har inte bländat oss många gånger den här säsongen och min inställning till Korkut är att han inte har något ess i rockärmen.

Jag hoppas att jag har fel. Jag tror däremot att jag har rätt. Jag tror att kvällens match kommer att borstas av snabbt. Det blir ingen magisk vändning i Madrid. Men jag önskar att jag om lite drygt ett dygn kan skriva en text om ”das Wunder von Madrid”.

Publicerad 2017-03-15 kl 16:14

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå