Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Så slutar kampen om Europa League-platserna

Följ mig på Twitter: @atnilsson

Ikväll kickar den 32:a omgången av Bundesliga igång. Matchen mellan Köln (8:a) och Bremen (6:a) kan vara avgörande för kampen om de två Europa League-platserna. Men rent statistik är det hela sju lag som har chansen. Så här ser jag på möjligheterna för de sju involverade klubbarna att knipa någon av de två (möjligen tre beroende på vinnaren av DFB-Pokal) tillgängliga platserna.

Tabelläget (idag, fredag kl 10.30)
5. Hertha Berlin, 46p (+1)
6. Werder Bremen, 45p (+1)
7. SC Freiburg, 44p (-17)

ANNONS
8. FC Köln, 42p (+6)
9. Borussia Mönchengladbach, 42p (-4)
10. Schalke 04, 41p (+7)
11. Eintracht Frankfurt, 41p (-3)

Hertha Berlin
Kvarvarande matcher: Leipzig (h), Darmstadt (b), Leverkusen (h)
Hertha hade redan efter halva serien samlat ihop 30 poäng. Våren har varit betydligt tyngre och säsongen påminner extremt mycket om förra årets. De tre avslutande omgångarna är långt ifrån enkla. Leipzig vill befästa andraplatsen, Darmstadt gör sin sista hemmamatch i Bundesliga för den här sejouren och Leverkusen kan mycket väl spela för sitt kontrakt i sista omgången. Utgångsläget är bra, men formen mindre bra.
Mitt tips: Hertha tar 1 av 9 möjliga poäng

Werder Bremen
Kvarvarande matcher: Köln (b), Hoffenheim (h), Dortmund (b)
Bundesligas formstarkaste lag sett till de tre senaste omgångarna. Åtta segrar på de tionde senaste matcherna och ingen förlust för ett lag som såg ämnade ut för nedflyttningsstrid. Bremen har kommit igång men har det kanske tuffaste spelschemat kvar. Viktig match mot Köln där de tre poängen kommer bli oerhört avgörande. Sedan nuvarande tabelltrean och tabellfyran som båda slåss om direktplats till Champions League. Kan bli tufft för Bremen att lyckas ta sig hela vägen till Europa.

ANNONS
Mitt tips: Bremen tar 4 av 9 möjliga poäng.

SC Freiburg
Kvarvarande matcher: Schalke (h), Ingolstadt (h), Bayern (b)
Freiburg har toppskiktets överlägset sämsta målskillnad. Det är fascinerande hur de kan sitta på -17 och ändå vara med och slåss om Europa League-platserna som nykomling. De tre kvarvarande matcherna är tuffa. Direktkonkurrenten Schalke piskade till Leverkusen med 4-1 och tog sista chansen att nå EL. Ingolstadt kämpar för att undvika nedflyttning och Bayern är alltid Bayern. Ingen enkel resa för nykomlingarna med andra ord.
Mitt tips: Freiburg tar 3 av 9 möjliga poäng.

FC Köln
Kvarvarande matcher: Bremen (h), Leverkusen (b), Mainz (h)
Stabila, nästan tråkstabila Köln har haft en lugn säsong i det övre mittenskiktet. Men formen har varit skakig på sistone. Endast tre poäng på de senaste fem matcherna och beroendet av mål från Anthony Modeste har varit för stort. Nu väntar tre svåra matchen med start mot Bremen ikväll och sedan mot två lag som slåss mot nedflyttning och kvalplats, där Leverkusenmatchen är ett derby. Formen gör att jag tvivlar på Kölns chanser.

ANNONS
Mitt tips: Köln tar 1 av 9 möjliga poäng.

Borussia Mönchengladbach
Kvarvarande matcher: Augsburg (h), Wolfsburg (b), Darmstadt (h)
17 poäng under hösten, 25 poäng under våren och Dieter Hecking vill självklart ta sig över 30-strecket innan säsongen är över. Sedan han kom in har Mönchengladbach varit lite av sitt gamla jag. Betydligt stabilare och poängen har trillat in i bra takt. Det har funnits några dippar, men ofta har de tagit sig tillbaka upp hästen snabbt. De tre kvarvarande matcherna är inte enkla, men Gladbach går en betydligt trevligare resa till mötes än många av konkurrenterna.
Mitt tips: Mönchengladbach tar 6 av 9 möjliga poäng.

Schalke 04
Kvarvarande matcher: Freiburg (b), Hamburger SV (h), Ingolstadt (b)
Schalke har något på g. Så enkelt är det. Förutsättningarna finns där men de väljer att knyta ihop skosnörena för sig själva varenda säsong och snubblar till det. De har dock gripit ett par viktiga halmstrån och har otroligt nog chansen på spel i Europa kommande säsong. Men motståndarna är långt ifrån enkla, en direktkonkurrent och två nedflyttningskandidater, så Schalke kan inte räkna hem några enkla poäng i slutändan.

ANNONS
Mitt tips: Schalke tar 4 av 9 möjliga poäng.

Eintracht Frankfurt
Kvarvarande matcher: Wolfsburg (h), Mainz (b), Leipzig (h)
Sista tänkbara lag som har chansen var höstens succélag – Eintracht Frankfurt. Vad Niko Kovac lyckades med var fantastiskt med en sådan begränsad trupp. Vårtabellen vittnar dock om bristerna i laget. Frankfurt placerar sig längst ned i tabellen om man bara kollar på hur det sett ut sedan i januari med sina 12 poäng. Jag har svårt att se en vändning på sluttampen och motståndarna är långt ifrån av det överkomliga slaget. Frankfurt får skatta sig lyckliga att de tog så många poäng under hösten, annars hade det blivit en riktigt tuff avslutning.
Mitt tips: Frankfurt tar 1 poäng av 9 möjliga.

Tabelläget i slutet av säsongen (sett till mina förväntningar)
5. Werder Bremen, 49p
6. Borussia Mönchengladbach, 48p
7. Hertha Berlin, 47p
8. SC Freiburg, 47p
9. Schalke 04, 45p
10. FC Köln, 43p
11. Frankfurt, 42p

Så här tror jag att säsongen kommer att sluta. Bremen och Mönchengladbach kniper Europa League-platserna. Hertha hamnar i samma sits som förra säsongen och får hoppas på att Dortmund tar hem DFB-Pokal mot Frankfurt som annars kniper kvalplatsen till EL. Vad tror ni?

ANNONS
Publicerad 2017-05-05 kl 10:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto