Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Skulle förvåna mig om Confednykomlingarna etablerar sig i Löws landslag

Följ mig på Twitter: @atnilsson


Truppen till Confederations Cup 2017

Målvakter: Bernd Leno, Marc-André ter Stegen, Kevin Trapp
Försvarare: Matthias Ginter, Jonas Hector, Benjamin Henrichs, Joshua Kimmich, Shkodran Mustafi, Marvin Plattenhardt, Antonio Rüdiger, Niklas Süle
Mittfältare/Anfallare: Julian Brandt, Emre Can, Kerem Demirbay, Diego Demme, Julian Draxler, Leon Goretzka, Sebastian Rudy, Leroy Sané, Lars Stindl, Sandro Wagner, Timo Werner, Amin Younes


Det var långt ifrån pompa och ståt när Joachim Löw igår presenterade truppen till sommarens Confederations Cup. I ärlighetens namn är det jämnt skägg mellan U21-EM i intresse och förbundskaptenen har själv sagt att nog ”ingen kommer att sakna Confed” när turneringen väl försvinner från agendan.

ANNONS

På förhand var det självklart att Löw skulle använda turneringen som en möjlighet att få se nya spelare i sitt landslag. Tänkbara kandidater för nästa års VM-slutspel som ännu inte fått visa upp sig ordentligt i den vita landslagströjan. För det finns ett antal platser i den 23-mannatruppen som inte är spikad idag och vid eventuella skador vill Löw ha ett par givna kandidater i bakfickan.

Också var han medveten om att han inte kunde ta vissa spelare som Stefan Kuntz ville ha med till sommarens U21-turnering. Annars hade spelare som Serge Gnabry, Mahmoud Dahoud och Max Meyer säkerligen haft goda chanser på att få medverka i Confed. Men Löw fick bortse från dessa i jakten på spelare till hans egen turnering.

Målvaktstrion är odiskutabel på många sätt. Leno, ter Stegen och Trapp är de tre målvakter som bakom Manuel Neuer har slagits om att få vara med i trupperna. Vem som är den faktiska tvåan och trean är inte helt ristat i sten. Även om ter Stegen för Löw tycks vara den kandidat skulle ge chansen om Neuer skulle vara borta.

ANNONS

Chansen är stor att alla tre kommer att få sina minuter i sommar. Jag kan tänka mig att Löw vill ge alla varsin match åtminstone. Inte minst eftersom att titeln i sig är underordnad Löws önskan att få se spelarna på planen.

På försvarssidan har vi många namn som vi har sett där tidigare. Hector och Kimmich är givna i landslagselvan vanligtvis. Mustafi har många gånger varit med som ersättare, likaså Rüdiger och Ginter. Süle tror många kommer att ta över efter Boateng och Hummels framöver och Henrichs är en spelare vars utvecklingskurva har varit enastående det senaste året.

Marvin Plattenhardt är den stora överraskningen. Hertha Berlins ytterback som har en fin vänsterfot har aldrig tidigare varit med i landslaget, men får nu chansen att konkurrera med Hector om vänsterbacksplatsen. Precis den typen av spelare som Löw vill se på nära håll för att se om han skulle kunna vara en kandidat till kommande års mästerskap.

ANNONS

Offensivt har vi ett antal namn som vi tidigare sett i Löws uttagningar. Can, Draxler, och Rudy har varit med under kvalet vid flertalet tillfällen. Sané och Brandt har en handfull landskamper vardera och ligger bra till för VM-truppen. Får nu möjlighet att visa upp sig ytterligare för att vara alternativ till Ryssland nästa år.

Goretzka har visserligen tre landskamper sedan tidigare, men känns ny i sammanhanget. Med i landskampen borta mot San Marino och i träningslandskampen mot Italien i höstas. Blir spännande att om han kan växa fram som ett tänkbart alternativ på det centrala mittfältet där Tyskland ofta har skadebekymmer.

Sen har vi gänget med nya namn bestående av Demirbay, Demme, Stindl, Wagner, Younes och Werner (visst, en landskamp i mars) som kommer att bli spännande att se i de här sammanhangen. Just Werner är nog den som har bäst chans på att få åka med till Ryssland nästa år. Både Demirbay och Stindl har bra säsonger bakom sig och kan bli alternativ om de kan prestera lika bra kommande säsong.

ANNONS

På det stora hela är det vad man kan förvänta sig av en trupp som består av perspektivspelare. Även om jag saknar några namn som Max Kruse (Löw förklarade det med att han redan känner till hans kvalitet), Timo Horn och Gonzalo Castro. Där Horn, trots långvarig skada, haft en bra säsong bakom sig och för mig varit bättre än Leno. Castro förtjänar ytterligare en chans men Löw verkar ha bestämt sig för att han bara inte ska vara med.

Det är ingen dålig trupp, men jag häpnar inte heller över dess kvalitet. Spänd på att se de nya namnen, om någon av dem kommer att ta chansen och imponera så pass att Löw inte kan bortse från dem framöver. Vilket är en tuff uppgift.

Historien säger mig att Löw redan idag vet hur 80% av truppen kommer att se ut i Ryssland om ett år. Han är inte direkt känd för att vara de stora överraskningarnas man. Skulle tro att han redan har 18 givna namn som han vill ha med kommande år. Sedan slåss 10-12 stycken om de återstående fem platserna plus eventuella luckor på grund av skador.

ANNONS

Bland de 10-12 spelarna som slåss om platserna de återstående är det också generellt sätt så att det är spelare som varit med under kvalmatcherna eller har flera landskamper på meritlistan sedan tidigare (tänk Mario Gomez till EM 2016). Det är inte lätt för nykomlingar att slå sig in i Löws landslag, har aldrig varit och jag tror inte vi får se många av sommarens oerfarna spelare göra slag i saken.

Så även om det finns fräscha, intressanta namn med i truppen skulle det förvåna mig mycket om flera av nykomlingarna blir spelare vi kommer se mer av framöver i den vita landslagsdressen. Speciellt i kommande års VM-turnering.

Publicerad 2017-05-18 kl 17:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto