Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

James är granaten som Bayern sökt

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Jag stirrar mig ofta blind på uttalande och citat. Inte minst när det kommer till Bayern München. Många gånger finns det goda anledningar till det då Bayerns ledning består av ett antal frispråkiga och ärliga människor som gärna lämnar indicier i sina uttalanden. Ergo, ofta finns det mycket att utläsa av det som sägs även om det kan vara svårt att hitta relationen mellan uttalande och aktion.

Följ mig på Twitter: @atnilsson

Därför var jag länge fundersam kring vad Uli Hoeneß sa för några veckor sedan i en intervju med tidningen Kicker. Han pratade om att Bayern skulle rikta in sig på yngre spelare, inga spelare som var 28-29 år och som kostade för mycket. Men nämnde också att klubben ville stå för en ”transfergranat”, som Hoeneß själv uttryckte, men inte till vilket pris som helst.

Kort sagt tolkade jag det som att Bayern dragit sig ur racet kring Alexis Sanchez, men att önskan om en ”större” transfer fanns kvar. Chilenaren som varit på många läppar under de senaste månaderna, men där ytterst få av de absolut toppklubbarna verkar villiga att möta den kostnad som Arsenal som begär för att släppa sin spelare (som trots allt bara har ett år kvar på kontraktet).

ANNONS

Sedan blev det tyst på torpet men just uttalandet om en granat var något som bestod. Både i mitt huvud och hos tysk media som läst i något i orden hos den sluge räven Hoeneß. Sättet han uttryckte sig på visade på att någonting troligen skulle komma. Men exakt vad var det få som kunde lista ut.

Nu är James Rodriguez klar, och han är granaten som Bayern har sökt och Hoeneß uttalat sig om. Det kanske inte ger den största av knall, men det är ändå en värvning som visar på var ambitionerna hos de tyska mästarna ligger. En spelare som var tongivande i VM 2014, som kostade Real Madrid stora pengar och som, enligt flera, hade sin bästa säsong där under Carlo Ancelotti i den spanska huvudstaden

Trots starka siffror (36 mål och 41 assist på 111 insatser) blev han aldrig en given spelare i startelvan hos Real. Hos Bayern är den chansen större. Det är en spelare som inte bara höjer kvaliteten rent generellt, det är också en spelare som kan bli avgörande för deras framgångar. Han kan användas i flera positioner, fungerar i flera formationer och vässar kampen om platserna i Bayern på ett sätt som varken Douglas Costa eller Kingsley Coman (ännu) lyckats göra.

ANNONS

Och ett lånekontrakt över två år med en köpoption gör att Bayern inte tar någon större risk för att vässa konkurrensen. Utformningen av transfern är tyskarnas ögon mer eller mindre så bra som den kan bli. Bayern hoppas på att Ancelotti kan få ut lika mycket av honom nu så som italienaren fick i Spanien. På pappret har jag svårt att se att det ska kunna gå särskilt fel, oavsett om James blir en succé eller inte.

James fyller 26 år imorgon, är med andra ord på väg in i de bästa fotbollsåren och har bevisat att han håller på högsta nivå. Med Douglas Costa mer eller mindre klar för Juventus och Serge Gnabry troligen på väg bort på lån, fanns en lucka där att fylla. På uppstuds hade jag inte kunnat komma på ett bättre namn, till ett bättre pris än James och där måste jag ändå ge Bayern en eloge för sitt arbete.

ANNONS

Med James tror jag också att Bayern rundar av sina sommartransfers. Om det inte dyker upp en jättemöjlighet på marknaden, så tror jag att Bayern i James har gjort sin sista värvning inför kommande säsong. För jag kan inte tänka mig att Bayern sitter och ruvar på tankarna om att värva ännu en granat. Men får väl hålla utkik i tidningarna efter vad Hoeneß säger.

Publicerad 2017-07-11 16:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto