POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

5 spaningar från premiärhelgen

Följ mig på Twitter: @atnilsson

Den första omgången av årets Bundesliga är spelad och med det har vi fått de första indikationer på varåt det barkar den här säsongen. Här är några av mina reflektioner efter den första helgen av Bundesligafotboll.

  1. Videodomarna kommer att bli omdiskuterade

Diskussionerna har varit många men nu är videogranskningen på plats i Bundesliga och kommer vara det på test i två år framöver. Redan i premiären mellan Bayern München och Bayer Leverkusen kom den till användning när Robert Lewandowski revs ner i straffområdet och först inte fick med sig någon straff. Men drygt 30 sekunder därefter kom domslutet och Bayern kunde göra mål.

Det blev en produktiv helg i slutändan för systemet som fungerade stundtals. Ska ha varit problem med offsidelinjen under lördagen, men på det stora var det ett lyckat test. Schalke fick en straff tack vare den, Freiburg fick ett mål bortdömt på grund av (?) den. Klart är att videogranskningen kommer att bli en rätt central del av matcherna.

Vilket också kommer leda till stora diskussioner. För det finns klara sidor av myntet, precis som det finns olika läger i frågan. Dessutom finns det många nyanser som alltid kommer att diskuteras. Så även om granskningen finns där för att underlätta, så kommer sannerligen debatten inte att sluta.

  1. Borussia Dortmund såg oförskämt bra ut

De senaste månaderna har mest handlat om problem i Borussia Dortmund. Först var det hela historien med Thomas Tuchel som upptog mycket uppmärksamhet. På sistone har det nästan uteslutande handlat om Ousmane Dembeles strejk, väldigt lite har handlat om det sportsliga.

Premiären mot VfL Wolfsburg var däremot en jäkla kraftansamling som visade att Dortmund blir att räkna med i år. 3-0 var i underkant, Dortmund borde ha fått in ytterligare en boll eller två. Spelmässigt såg det inte perfekt ut, men stora framsteg har gjorts från Supercupfinalen mot Bayern München.

Visst ska vi alla medge att Wolfsburg såg bedrövliga ut, men det är ett annat kapitel. Dortmund visade upp kvalitet rätt igenom och då saknar man namn som Weigl, Guerreiro och X. Och i slutändan tänkte ingen på Dembele när Pulisic visade upp sig från sin allra bästa sida. Dortmund blir att räkna med i år.

(PS. Vad var det för mål som Bartra gjorde!? Herre. Min. Gud.)

  1. #NURDERHSV

Hamburg gick och vann mot Augsburg med 1-0 i vad som var en av omgångens svagaste matcher. HSV, som jag tippat ska åka ur, övertygade inte mig om att de går en enklare säsong till mötes till följd av den här segern. Tvärtom känner jag att jag ligger mer rätt än vad jag tidigare trott.

Augsburg såg nämligen inte bra ut. Jag har nog missbedömt deras nivå en hel del. Bortalaget saknade struktur och spets, vilket gjorde att Hamburg utan att imponera kunde ta hem tre viktiga poäng mot vad jag tror blir en bottenkonkurrent.

Men Hamburg vore ju inte Hamburg om det inte skulle finnas lite drama i det hela. Självklart skulle målskytten Nicolai Müller skada sig under sitt firande av målet. Brolinpiruetten kostade honom ett korsband och nu missar en av Hamburgs viktigaste spelare en större del av säsongen. Endast i Hamburg, sanna mina ord.

  1. Mönchengladbach med momentum

Oscar Wendt förlängde nyligen sitt kontrakt med Borussia Mönchengladbach och det är enkelt att förstå varför den nu 31-åringen stannar ytterligare ett tag i Tyskland. För Mönchengladbach må ha missat Europa till den här säsongen, men klubben tänker inte göra det igen.

Premiären och derbyt mot FC Köln var en imponerande tillställning av hemmalaget Gladbach. De svartvita var redan från start laget med taktpinnen och visade prov på riktigt fin anfallsfotboll. Ytterbackarna fyllde på längs kanterna, Stindl och Raffael rörde sig konstant och ett annars stabilt Köln såg överansträngda ut hela tiden.

Det slutade 1-0 och Köln skapade en del chanser mot slutet. Gladbach borde ha dödat matchen vid tidigare tillfälle men den första insatsen var imponerade och visade att de siktar på att återerövra en plats ut i Europa.

  1. Låg målskörd för att vara Bundesliga

Bundesliga har länge varit omtalad som en av de mest offensiva ligorna i Europa där matcherna alltid slutar med en tre-fyra gjorda mål. Men om man får tro den här premiäromgången är det möjligen historia för det var inte något målfyrverkeri som vi fick se i helgen.

Endast 15 mål gjordes det vilket är den lägsta siffran på bra länge, om inte någonsin för en premiäromgång. Hälften av de 18 lagen i ligan lyckades inte spräcka sin målnolla i premiären. Det var enkelt sagt en premiärhelg där offensiven saknades. Hoppas det inte är en fingervisning på vad vi kan förvänta oss resten av säsongen.

Publicerad 2017-08-21 kl 09:12

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto