POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Dortmund, inte Bayern, ser ut som laget att slå

Följ mig på Twitter: @atnilsson

Vi är två omgångar in i Bundesliga och tre lag har just nu full pott i poängskörden. Två väntade lag i Borussia Dortmund och Bayern München, ett mindre väntat i Hamburger SV. Schalke 04 eller Hannover 96 kan stå på sex poäng efter dagens omgång, beroende på vem som vinner i mötet dem mellan.

Oavsett hur det mötet slutet har tabellen redan utkristalliserat sig i en riktning som av många varit väntat. Bayern och Dortmund är tilltänkta topplag och de ser inte ut att vara på väg mot något annat håll. Men för mig finns det två helt olika anledningar till att lagen befinner sig i toppen.

Kollar vi på Bayern München ser vi ligans bästa lag om man kollar till spelarna på pappret. Världsstjärnorna utmanar varandra om att ta plats i startelvan. För tränaren Carlo Ancelotti är det både en lyxsituation och komplicerad situation.

Samtidigt som han har möjlighet att byta ut och rotera spelare utan större kvalitetstapp måste han också hålla alla spelare nöjda med situationen. Något som redan, alltså bara två omgångar in i säsongen, har blivit en problem efter att Thomas Müller muttrat irriterat om sin bänkplats igår efter matchen.

Två inledande segrar har det blivit för Bayern. 3-1 mot Bayer Leverkusen och igår 2-0 mot Werder Bremen. Resultat som på pappret ser okej ut, för att inte säga bra. Men spelet har varit långt ifrån övertygande i båda matcherna.

I premiären mot Leverkusen var de första 45 minuterna starka. Andra halvlek däremot, det var vidöppet och hade inte Sven Ulreich stått för några avgörande räddningar hade siffrorna kunnat vara rejält annorlunda.

Igår hade Bayern kontroll på matchen, men det var den individuella klassen som ordnade de tre poängen. Inte Ancelottis taktiska förmåga att få ihop sina superstjärnor till en enhet. Något vi såg tecken på redan förra året. Bayern ser bra ut, men de ser långt ifrån övertygande ut.

Den tendensen får jag istället från ett helt annat håll. För Peter Bosz må ligga en säsong bakom Ancelotti i sin klubb, men holländaren ser redan nu ut att ha kommit längre i utvecklingen av det taktiska. Det trots att Ousmane Dembele-”härvan” legat honom i fatet under inledningen.

För till skillnad från i Bayern ser Dortmund ut som en enhet. Det taktiska upplägget har långt ifrån nått vägs ände, de är trots allt bara i början, men det har fått stort genomslag hos de svartgulda och Dortmund ser ut som laget att slå än så länge.

Nyförvärven har integrerats fint. Dembele-försäljningen ser inte ut att ha påverkat nämnvärt. Och då har vi inte ens nämnt att Marco Reus, Julian Weigl, Raphael Guerreiro och André Schürrle alla saknas och ännu inte spelat en enda minut under de två inledande omgångarna.

Dortmund har helt enkelt mer att ta av och när de här spelarna kommer tillbaka kommer kvaliteten att höjas ytterligare. Något som talar för att Dortmund kommer att bli allt mer svårslaget, förutsatt att inte ytterligare skador tillkommer på listan.

Wolfsburg, som Dortmund körde över i premiären med 3-0, hade ingen chansen hemma på VolkswagenarenaHertha Berlin hade svårt att skapa något offensivt igår på Westfalenstadion och fick mest rikta in sig på att försvara. I båda matcherna har Dortmund varit entydigt det bästa laget på planen och kontrollerat tillställningarna.

Visst är det ännu tidigt, kanske för tidigt, att slå fast vilket lag som är laget att slå. Men för mig är det solklart att det är Dortmund, inte Bayern, som inlett bäst och ser ut som laget man behöver slå för att visa sin egen kvalitet. Hatten av för arbetet Bosz gjort i Dortmund än så länge. Hatten av.

Publicerad 2017-08-27 kl 10:18

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto