Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Dags för Madridderby!

Ska det här bli kvällen som Atléticofansen längtat efter i 13 år? Nedan ser ni den mörka sviten som man hoppas ska ta slut runt midnatt. Senast ”Atleti” besegrade Real Madrid var i oktober 1999.

Bägge matcherna i fjol slutade alltså 4-1 till Real Madrid. I den första tog gästerna ledningen men sedan blev målvakten Thibaut Courtois utvisad tidigt och hemmalaget kom tillbaka. I vårens möte hade Cristiano Ronaldo lekstuga. (Jag skrev om Courtois i dagens SvD.)

Jag tror Diego Simeones mannar får det tufft även i kväll, framför allt eftersom laget spelar på bortaplan. Atlético har en stark och bred trupp, och har verkligen tvättat bort stämpeln från förr som ett loserlag. Under ”El Cholo” har man bara förlorat sju av 52 matcher, och framför allt blivit väldigt täta bakåt. Den här säsongen har laget hållit nollan i elva av 21 matcher.

Jag gillar verkligen Simeone, som borde varit nominerad som Årets tränare, men ett Real Madrid med mycket att bevisa och ett stort poängavstånd att äta upp, inför sin hemmapublik, tror jag blir svårslaget.

Vad som är bäst för spänningen i La Liga är svårt att säga. Troligtvis är Real Madrid redan för långt efter Barça (11 poäng som kan bli 8 – eller 5 om katalanerna förlorar mot Athletic) och då vore det kanske bäst om Atlético kan hänga på i toppen och göra guldstriden het? Nåja, det tjänar ingenting till att spekulera. Runt midnatt vet vi.

***

Det återstår att se hur Mourinho bestraffar Cristiano, Kaká, Pepe, Coentrão och Arbeloa efter att kvintetten anlänt fem minuter sent till bussen på Santiago Bernabéu igår kväll. Tränaren vägrade vänta och lät bussen köra mot hotellet – utan spelarna.

Lite sköna bilder på när de fem spelarna, två av dem i shorts, står och dividerar ett tag hur de ska göra.

Per Zander har krönikerat inför matchen här.

Publicerad 2012-12-01 kl 12:00
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons